Gastronoom / sommelier

Odille B.V. Gastronomische wijnbeleving

"Ontdek de kunst van gastronomische wijnbeleving tijdens jouw stage als toekomstig leerling gastronomisch sommelier. Leer de fijne kneepjes van wijnselectie, service en perfecte food pairings in een inspirerende omgeving. Een unieke kans om jouw passie voor wijn en culinaire finesse te ontwikkelen. In de rol van leerling sommelier ben je de schakel tussen de keuken en de bediening en je zorgt voor een subtiele en persoonlijke service en wijn. Samen met de chef-Maitre weet jij de gasten te enthousiasmeren en te verrassen met een unieke kaart (450 wijnen op de wijnkaart) en spannende wijn spijs combinaties. Jouw ultieme doel is dat onze gasten tevreden de deur uit lopen. En terugkeren!

Naar wie zijn wij op zoek?

Je kunt je verbinden met een divers publiek: van dorpelingen tot dagtoerist. Je weet wat de 'talk of the town' is, je bent creatief en op de hoogte van culinaire vernieuwingen. En je houdt ervan om ideeën te genereren en uit te voeren samen met het team.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden jou onder meer: • Werken in een creatieve omgeving waarin we gaan voor het hoogst haalbare op gastronomisch gebied. • Miikitco first black edition keuken met alle moderne apparatuur. • Werken met Annoncer, het fijnste digitale keukensysteem op de markt. • Begeleiding door leermeester Lotte Bloem • Vrij op maandag, dinsdag en een zondag avond • Gratis bedrijfskleding inclusief was service. • Ruimte om te leren van de opstart van een nieuwe onderneming.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat

lees verder