Odille B.V.
- Naam Odille B.V.
- Leerbedrijf ID 100724272
- KvK naam Odille B.V.
- KvK nummer 85842737
- KvK vestigingsnummer 000051862735
- Bedrijfsindeling Restaurants
- Telefoon +31413786352
- Bedrijfsgrootte 10 tot en met 50 medewerkers
- Totale capaciteit 9
- Stage/bbl overeenkomsten 7
Organisatieprofiel
- Omschrijving Odille Blijvende herinneringen, verbindingen en verrassingen Het letterlijke middelpunt zijn voor de beleving met de keuken, zowel in het interieur als in inspirerende en creatieve gerechten. Voor iedereen een intieme kijk en directe verbinding met de keuken, om een intiem moment te laten ontstaan door interactie en het delen van kennis en ervaring. Onze visie is een trendsettend autonoom concept, gericht op een totaalervaring, met een Brabants DNA. Voor iedereen een intieme kijk en directe verbinding met de keuken Een geheel open ruimte, gedomineerd door de keuken. In deze setting krijgt het vakmanschap en waarde van de keuken een belangrijke rol in de gastbeleving. Vanuit iedere tafel en plek in het restaurant een eersterangs zicht op een specifieke sectie van de keuken, het voorkomen van barrières en achterliggende zones vergroot maximaal de interesse en impact. Een open ruimte, een transparante blik op iedere fase van de voorbereiding en afwerking, geen ruimte voor misleiding of gesjoemel; oprecht, eerlijk en transparant, altijd een belofte voor kwaliteit. De gevel is voorzien van enorme raampartijen van grond tot plafond, aan de gehele zijde van het pand, zullen de dynamiek met het dorpsleven van Sint-Oedenrode versterken, naamsbekendheid vergroten, en een uniek kijkje bieden voor iedere nieuwsgierige passant.
- Informatie Leren & Werken Chef Casimir deed zijn opleiding bij de Rooi Pannen in Eindhoven en volgde de Sterklas van het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Na ruim ervaring te hebben opgedaan bij sterrenzaken, als Avant-Garde*, Boreas**, De Lindehof** van Soenil Bahadoer en ’t Zilte*** 4 jaar de rechterhand van Chef Viki Geunes in België, wordt Casimir in 2012 Chef de Cuisine bij restaurant Pastorale** van Bart de Pooter. Casimir kookt in dit top restaurant zes jaar lang 2 sterren en blijft ondanks grote bekendheid in België in het Nederlandse ‘onder de radar’. Daarna was hij werkzaam bij NH Collection Eindhoven Centre in Eindhoven, waar Lotte Bloem gastvrouw was bij Restaurant VANE. Daar werden ze verliefd op elkaar. Al die tijd hadden de kok en gastvrouw de droom om ooit een eigen zaak te starten. Zo startten ze in 2023 een compleet nieuw concept met fine dining restaurant Odille. Met het spraakmakende interieur zette Odille het Brabantse Sint-Oedenrode, een plaatsje in de gemeente Meierijstad, internationaal op de kaart. Het restaurant telt drie gitzwarte open keukenblokken in het midden. Evens: “De keuken is als een theater en alle gasten zitten op de eerste rang.” De gasten zitten in een halve maanvorm aan een van de twaalf tafels, en zitten allemaal met het gezicht gericht naar de keuken. “Daardoor kan je altijd de reuring in de keuken zien.” Michelin meldt over restaurant Odille: 'Gastvrouw Lotte Bloem en chef Casimir Evens zetten de tijd even stil met Brabantse generositeit en wereldse finesse. Een moderne interpretatie van escargots met look, à la minute gebakken tarbot met zuiderse schwung: deze chef is creatief en goochelt deskundig met sterke smaken. De welgekozen wijnen zijn de ideale sparringpartners voor al dat lekkers.' De basis van Evens’ kookstijl is Frans. De gerechten worden bepaald door het seizoen met een hoofdrol voor groenten. “Om de twee maanden verander ik de menukaart volledig. Zo blijf je interessant voor je vaste gasten, maar houd je het ook spannend voor het keukenteam”, aldus de chef-kok. Odille serveert doordeweeks, en voor lunch, à-la-carte gerechten en een zogenoemd ‘Alliance Menu’, gebaseerd op producten uit de omgeving. In het weekend wordt alleen het Momentum-menu geserveerd, waarbij een reeks gerechten wordt geserveerd, bepaald door het seizoen, maar het aantal gangen niet wordt prijsgegeven. Evens: “We willen dat mensen zich hier laten onderdompelen in een wereld waarin de tijd stilstaat.. We halen ze uit hun dagelijkse stramien.” Bloem: “Het enige wat de gasten krijgen te horen, is dat het een avondvullend programma is. Wij houden de controle over de eindtijd, zeker wanneer gasten bijvoorbeeld op een bepaalde tijd klaar moeten zijn in verband met de oppas thuis of een gereserveerde taxi.” Doordat je in Odille bent afgesloten van de buitenwereld - de ramen zijn verduisterd en de hoofdingang zit verborgen achter een hoge barkast - wanen gasten zich in een bubbel. “Pas als je de hoek omgaat, kom je weer terug in de echte wereld.”
- Informatie Student Chef Casimir ging naar de De Rooi Pannen in Eindhoven waar hij tien jaar geleden als uitblinker op het schild werd gehesen om zijn inzet, ambitie, betrokkenheid en creativiteit. Onvergetelijke ervaringen Na zijn tijd op De Rooi Pannen, waar hij een horeca-opleiding deed, volgde voor Casimir een periode van ontdekking en groei. Hij werkte in diverse hotels en restaurants, van Nederland tot België, waar hij zijn vaardigheden als kok verfijnde en zich ontwikkelde tot souschef en uiteindelijk chef-kok. Zijn carrière bracht hem ook naar de wereld van voedselontwerp en productontwikkeling, waar hij nieuwe smaken en technieken verkende. Toen hij werd benaderd door een hotelketen om de F&B-afdeling naar een hoger niveau te tillen, begon het écht te kriebelen bij Casimir. “Ik ontdekte daar hoe te gek ik het vind om iets naar een hoger niveau te tillen. Om gasten écht een beetje extra’s te geven. Mijn missie? Het hotelrestaurant omtoveren tot een culinaire bestemming van wereldklasse, waar gasten worden getrakteerd op een onvergetelijke ervaring. Vanaf het moment dat ze binnenkomen tot het moment dat ze vertrekken. Dat is me aardig gelukt, durf ik wel te zeggen.” Tijdens al zijn banen bij verschillende restaurants schrijft Casimir recepturen op voor zichzelf. “Ik heb veel gezien en geproefd, en door alles op te schrijven kon ik daarna mijn eigen verfijnde recepten maken.” Maar ondanks alle mooie ervaringen bij verschillende bedrijven, bleef bij Casimir het verlangen naar onafhankelijkheid aanwezig. Na jaren van groei en succes, besloot hij zijn eigen weg te gaan en samen met zijn partner Lotte een eigen horecaonderneming te starten. Wat begon als een droom groeide al snel uit tot een fenomeen, met hun restaurant dat werd opgenomen in de Michelingids en diverse prijzen en erkenningen ontving voor hun innovatieve concept en uitstekende service. “Dat ging allemaal ongelooflijk snel. Daar zijn we met z’n allen heel trots op.” Hier wordt duurzaam gewerkt op hele creatieve wijze met originele smaken en bereidingen waarin de groenten de hoofdrol opeisen. Geheim bestaand niet wil al mij kennis en ervaringen delen met de nieuwe generatie
-
Organisatie kenmerken
- Mogelijkheden voor zij-instromers
Odille B.V.
- Naam Odille B.V.
- Leerbedrijf ID 100724272
- KvK naam Odille B.V.
- KvK nummer 85842737
Erkenningen
Sector: Horeca en bakkerij
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Bestelt en beheert de voorraad (P3-K1)
- Vraagt offertes op en selecteert leveranciers (P3-K1-W1)
- Bestelt de voorraad (P3-K1-W2)
- Reclameert foute levering bij de leverancier (P3-K1-W3)
- Beheert de opslag van de voorraad (P3-K1-W4)
Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart (P3-K2)
- Verzamelt informatie (P3-K2-W1)
- Doet voorstellen voor de menukaart (P3-K2-W2)
- Selecteert dranken (P3-K2-W3)
- Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze (P3-K2-W4)
- Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen (P3-K2-W5)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P3-K3)
- Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid (P3-K3-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (P3-K3-W2)
- Stuurt medewerkers aan (P3-K3-W3)
- Voert intern formele gesprekken (P3-K3-W4)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Gastronoom/sommelier) (94163)
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken (P3-K1)
- Ontwikkelt nieuwe gerechten (P3-K1-W1)
- Voert menu-engineering uit (P3-K1-W2)
- Draagt ideeën aan voor de samenstelling van menu’s en gerechten (P3-K1-W3)
- Stelt de menukaart op (P3-K1-W4)
- Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten (P3-K1-W5)
- Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit (P3-K1-W6)
- Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen (P3-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P3-K2)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (P3-K2-W1)
- Stuurt medewerkers aan (P3-K2-W2)
- Voert intern formele gesprekken (P3-K2-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (95100)
- Kok (Gespecialiseerd kok) (95101)
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Bestelt en beheert de voorraad (P4-K1)
- Vraagt offertes op en selecteert leveranciers (P4-K1-W1)
- Bestelt de voorraad (P4-K1-W2)
- Reclameert foute levering bij de leverancier (P4-K1-W3)
- Beheert de opslag van de voorraad (P4-K1-W4)
Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart (P4-K2)
- Verzamelt informatie (P4-K2-W1)
- Stelt de menukaart op (P4-K2-W2)
- Selecteert dranken (P4-K2-W3)
- Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze (P4-K2-W4)
- Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen (P4-K2-W5)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P4-K3)
- Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid (P4-K3-W1)
- Maakt een operationeel plan (P4-K3-W2)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (P4-K3-W3)
- Begroot financiën (P4-K3-W4)
- Bewaakt financiën (P4-K3-W5)
- Stuurt medewerkers aan (P4-K3-W6)
- Voert intern formele gesprekken (P4-K3-W7)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Leidinggev. horeca, contractcatering, inf., recr. en bakk. (90680)
- Leidinggev. horeca, contractcatering, inf., recr. en bakk. (Leidinggevende bediening) (90686)
- Leidinggev. horeca, contractcatering, inf., recr. en bakk. (Shiftleader) (90689)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Leidinggevende bediening) (94161)
Onderneemt (B1-K1)
- Ontwikkelt een ondernemingsplan (B1-K1-W1)
- Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming (B1-K1-W2)
- Implementeert het ondernemingsplan (B1-K1-W3)
- Maakt marktanalyse (B1-K1-W4)
- Voert commerciële activiteiten uit (B1-K1-W5)
- Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs (B1-K1-W6)
- Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid (B1-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (B1-K2)
- Maakt een operationeel plan (B1-K2-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (B1-K2-W2)
- Begroot financiën (B1-K2-W3)
- Bewaakt financiën (B1-K2-W4)
- Stuurt medewerkers aan (B1-K2-W5)
- Voert intern formele gesprekken (B1-K2-W6)
Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven (P2-K1)
- Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf (P2-K1-W1)
- Werkt mee in de bediening (P2-K1-W2)
- Werkt mee in de keuken (P2-K1-W3)
- Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf (P2-K1-W4)
- Creëert en bewaakt sfeer (P2-K1-W5)
Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven (P2-K2)
- Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen (P2-K2-W1)
- Checkt de gast in (P2-K2-W2)
- Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf (P2-K2-W3)
- Bewaakt de veiligheid (P2-K2-W4)
- Checkt de gast uit (P2-K2-W5)
- Maakt night audit rapportages van de omzet (P2-K2-W6)
- Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten (P2-K2-W7)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Ondernemer horeca/bakkerij (22179)
- Ondernemer horeca/bakkerij (23087)
- Ondernemer horeca/bakkerij (90300)
- Ondernemer horeca/bakkerij (Manager/ondernemer horeca) (90303)
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Bestelt en beheert de voorraad (P2-K1)
- Bestelt de voorraad (P2-K1-W1)
- Reclameert foute levering bij de leverancier (P2-K1-W2)
- Beheert de opslag van de voorraad (P2-K1-W3)
Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart (P2-K2)
- Verzamelt informatie (P2-K2-W1)
- Doet voorstellen voor de menukaart (P2-K2-W2)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P2-K3)
- Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid (P2-K3-W1)
- Instrueert en begeleidt lerende medewerkers (P2-K3-W2)
- Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers (P2-K3-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer) (90752)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw) (94152)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw) (94153)
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken (P2-K1)
- Ontwikkelt nieuwe gerechten (P2-K1-W1)
- Voert menu-engineering uit (P2-K1-W2)
- Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten (P2-K1-W3)
- Ondersteunt de verbetering van kwaliteit (P2-K1-W4)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P2-K2)
- Instrueert en begeleidt lerende medewerkers (P2-K2-W1)
- Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers (P2-K2-W2)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (90770)
- Kok (94950)
- Kok (95100)
- Kok (Instellingskok) (90771)
- Kok (Instellingskok) (94951)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (90772)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (94952)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (95420)
Odille B.V.
- Naam Odille B.V.
- Leerbedrijf ID 100724272
- KvK naam Odille B.V.
- KvK nummer 85842737
Contactpersonen (2)
-
Lotte Bloem Contactpersoon BPV, Praktijkopleider Gastronoom / sommelierRollen
Contactpersoon BPV, Praktijkopleider
OpleidingenGastronoom / sommelier, Manager / ondernemer horeca, Gastheer / -vrouw, Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw, Leidinggevende bediening
Manager / ondernemer horeca, Gastheer / -vrouw, Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw, Leidinggevende bediening -
Casimir Evens Contactpersoon BPV, Praktijkopleider KokRollen
Contactpersoon BPV, Praktijkopleider
OpleidingenKok, Zelfstandig werkend kok, Manager / ondernemer horeca, Gastronoom / sommelier, Gespecialiseerd kok, Leidinggevende bediening
Zelfstandig werkend kok, Manager / ondernemer horeca, Gastronoom / sommelier, Gespecialiseerd kok, Leidinggevende bediening