Zelfstandig werkend kok

Grand Cafe de Douairiere Jong, vernieuwend, uitdagend, culinair en gezellig.

De Douairière heeft een gezellig team, bestaande uit voornamelijk jonge mensen. We hebben al vele leerlingen en jonge collega's op mogen leiden en het mooie horeca-vak mogen bijbrengen. Ons bedrijf is zeer veelzijdig en daarom een leuke leerplek voor échte horecamensen. We serveren lunch, diner, tapas, high tea, maar organiseren ook (buiten-)evenementen, zijn een locatie voor bruiloften en feesten en hebben een leuk zomers terras. Bij ons bedrijf geven we je veel verantwoordelijkheden. We verwachten dan ook dat je bij ons zelf initiatief neemt en hard wil werken, maar vergeet vooral niet het allerbelangrijkste: een goede motivatie en plezier in je werk.

Naar wie zijn wij op zoek?

Of je nu veel of weinig ervaring hebt, alles begint met passie voor het vak. Zowel in bediening als in de keuken willen wij je graag zoveel mogelijk leren van het mooie vak. Alle vaardigheden die je al onder de knie hebt zijn mooi meegenomen, voor de rest geldt dat wij je ze graag bijbrengen.

Wat biedt het bedrijf?

Je bent in ons bedrijf niet de eerste student die doorgroeit naar een vaste kracht. Heb jij het naar je zin dan gaan we graag in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden voor de toekomst. Onze chef-kok, sous-chef, zelfstandig werkend kok, eerste gastvrouw en huidige BBL-ers vertellen je graag hoe hun opleidingstraject eruit zag voordat ze bij ons in dienst kwamen.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder