Kok

Stads-koffyhuis

De student zal werkzaam zijn in de keuken. De keuken is opgedeeld in de 'koude kant' en de 'warme kant'. De leerling zal eerst aan de koude kant worden ingewerkt waar hij/zij zal leren om de mice en place te maken en onze prijsbroodjes onder de knie moet krijgen. Vervolgens zal de student aan de warme kant worden ingewerkt om de warme gerechten te leren maken. Denk hierbij aan hamburgers, pannenkoeken, uitsmijters en salades. Andere werkzaamheden die de leerling zal leren zijn; bestellen, schoonmaken en alle andere keukenwerkzaamheden.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student moet een enthousiaste en harde werker zijn. De leerling moet leergierig zijn en met een lach op de werkvloer staan, ook als het druk is. Verder wordt er van de student verwacht dat hij meedenkt over processen in het bedrijf.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt de student een leerzame werkomgeving in een jong team. Verder is er de mogelijkheid op een vaste instelling en eventueel doorgroeimogelijkheden. De leerling krijgt één maaltijd per dienst en natuurlijk deelt hij/zij mee in de fooi.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder