Manager / ondernemer horeca

VIA Amsterdam B.V. FO en/of F&B stage in dynamische, creatieve leeromgeving!

Bij Via Amsterdam hebben we een FO en een F&B stage beschikbaar. Het is mogelijk om beide afdelingen te combineren, eventueel met uitbreiding van managementtaken. Bij de receptie starten we altijd met het uitleggen van ons reserveringssysteem, waardoor je al snel zelfstandig gasten in- en uit kunt checken. Daarna trainen we je in operationele procedures, zoals de dagafsluiting van de kassa en hoe je gasten het beste kunt adviseren over activiteiten in het hostel en in Amsterdam. Bij alles vinden we het belangrijk dat ons Via DNA naar voren komt. In de F&B zul je ervaring opdoen bij het ontbijt en de bar. Een belangrijk onderdeel zijn onze Events; karaoke night, beer pong en social saturday - je gaat het allemaal meemaken! Hierdoor zijn we niet je standaard F&B stage, al leer je natuurlijk ook perfecte latte art, hoe je een goede Espresso Martini maakt en waarom het belangrijk is om volgens HACCP standaarden te werken.

Naar wie zijn wij op zoek?

Onze gasten komen vanuit de hele wereld. Dat betekent dat er ook een mooie kans is om verschillende talen te oefenen. Uiteraard wordt er veel Engels gesproken, maar ook je Duits en Frans kun je goed oefenen als je dat zou willen. De sfeer is heel informeel. Je mag gerust onze gasten vertellen over jouw favoriete restaurant in Amsterdam of de beste plek om vintage kleding te shoppen. Dit hebben we nog liever dan dat je aan elke gasten precies hetzelfde verhaal vertelt.

Wat biedt het bedrijf?

We hebben een jong team en vinden het belangrijk om onze successen te vieren, zowel op de werkvloer als daarbuiten d.m.v. team building, events en meer. Onze Via Academy biedt veel ontwikkelingsmogelijkheden. Afhankelijk van de duur van de stage zal je aan diverse trainingen deelnemen. Zit je goed op je plek en wil je na je stage blijven? Vaak is dat zeker mogelijk! Soms als bijbaan, maar misschien ook wel in vaste dienst. Als groeiende organisatie zijn we niet alleen in Amsterdam, maar ook voor andere locaties op zoek naar uitbreiding van onze teams. De stage is minimaal 10 weken en kan op elk moment in het jaar gestart worden. De eerste stagedag valt altijd op de 1e of de 16e van de maand, omdat we dan onze Welkomdagen organiseren. Zo leer je direct andere nieuwe collega's kennen!

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder