Badhotel Domburg Gastheer of Gastvrouw voor in het prachtige Domburg gezocht!
De student gaat actief meewerken op de werkvloer met de verschillende leermeesters. Om half 4 begint je werkdag en start je gezamenlijk met je collega's in een briefing. Hier wordt bepaald wie wat doet die avond. Vervolgens worden alle tafels gereed gezet voor de gasten. Als alles klaar staat wordt er gezamenlijk met collega's van andere afdelingen gegeten. Om 17.30 uur begint de service in restaurant Zee & Land. Hier ontvang je de gasten, neem je de bestellingen op, maak je de bestelde dranken en serveer je vervolgens de gerechten en dranken uit. Hierbij zorg je dat het de gasten aan niks ontbreekt en geef je advies of de gerechten en bijpassende dranken wanneer nodig. Zodra alle gasten weg zijn wordt het restaurant weer opgeruimd en schoongemaakt. Ook dat hoort bij je werkzaamheden. Na het werk doen we nog een sluitdrankje en degene die willen gaan nog verder Domburg in of soms naar Middelburg.
Naar wie zijn wij op zoek?
Je beschikt over een gastvrije instelling en bent gemotiveerd om te leren. Je vindt het leuk om een praatje te maken met de gasten en loopt graag een stapje harder voor ze. We hebben voornamelijk Nederlandse en Duitse gasten, dus het is ook handig dat je een woordje Duits spreekt. Anders kun je tijdens de wintermaanden deelnemen aan onze Duitse lessen. We hebben genoeg leermeesters die jou alles willen leren, je hoeft het vak dus nog niet feilloos uit te kunnen voeren, wij vinden het belangrijker dat je gemotiveerd bent.
Wat biedt het bedrijf?
We bieden een interessante en gezellige stage in een luxe 4 sterren hotel in een prachtige badplaats. Veel stagiaires komen naast hun stage ook bij ons werken in hun weekenden en vakanties. Daarnaast komt het ook voor dat stagiaires na hun stage bij ons in dienst treden. Als we ruimte hebben in het team en je hebt laten zien dat je het kan én wil, is er veel mogelijk. We beschikken over woonruimte voor onze stagiaires, dus het maakt niet uit of je van verderop uit Nederland komt!
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
- P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
- P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P4-K2-W1 Verzamelt informatie
- P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
- P4-K2-W3 Selecteert dranken
- P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
- P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
- P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
- P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- P4-K3-W4 Begroot financiën
- P4-K3-W5 Bewaakt financiën
- P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
- P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken
Kenmerken
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring
- Met uitzicht op een vaste baan