Zelfstandig werkend kok

De Fluessen Events BV

De keuken heeft twee 'afdelingen': eetcafé en catering. Dit komt uit dezelfde keuken. We zorgen dan ook samen voor een goede planning. De bestellingen moet gecontroleerd worden. Vervolgens verwerken we deze. Heel veel gerechten worden hier nog ambachtelijk gemaakt. Je leermeester heeft hiervoor alle kennis in huis. Daarnaast is organisatie ook een heel belangrijk onderdeel van je leertraject. Organisatie in de breedste zin van het woord: bestellen, mep maken, hygiene procedures, ... We willen graag zelfstandige professionals opleiden, die op den duur misschien wel hun eigen zaak beginnen. De leermeester is ook de eigenaar, met ervaring in topbedrijven, dus je zit dicht op het vuur.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student moet graag willen leren en gemotiveerd zijn om er alles uit te halen. Zichzelf kunnen motiveren om elke beter te willen worden. Fouten maken is niet erg, als we er maar van leren!

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt je enorm veel kennis in de keuken, maar ook van de rest van de organisatie. De chef/eigenaar heeft op elk niveau gewerkt, van 2500 man catering tot exclusieve diners in 1, 2 en 3 Michelinsterren restaurants. Het eetcafé heeft een kaart met aantal klassiekers en met een aantal meer uitdagendere gerechten. De bereiding hiervan is ambachtelijk. Zo maken we bijvoorbeeld ook nog al ons gebak zelf. Er wordt gewerkt met eerlijke, verse producten.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Opleiden voor een mbo-certificaat

lees verder