Tatsu Haarlem 1 Stage bij Tatsu Haarlem 1!
De student zal stage lopen in de bediening. In overleg met de student zullen de taken en leerdoelen worden vastgesteld.
Naar wie zijn wij op zoek?
De leerling moet een goede instelling hebben. We proberen te selecteren op leerlingen met een intrinsieke motivatie. Tevens moet de leerling het leuk vinden om met mensen om te gaan, zodat de leerling goed in het team past en goed met de gasten kan omgaan.
Wat biedt het bedrijf?
Het restaurant Tatsu Haarlem 1 heeft er voor gekozen om leerlingen op te leiden omdat het onmisbaar onderdeel voor de horeca in Nederland is geworden. Het is van belang dat er voldoende leerbedrijven zijn voor leerlingen, waar leerlingen kundig en op een betrouwbare plek kunnen worden opgeleid. Vanwege de informele bedrijfscultuur en platte structuur kunnen de leerlingen open met collega’s en directieleden communiceren en ideeën met elkaar uitwisselen, waardoor niet alleen de leerling zich ontwikkelt, maar ook het restaurant zelf en de operationele bedrijfsvoering. Het team van restaurant Tatsu Haarlem 1 heeft een hoog saamhorigheidsgevoel en is zeer betrokken bij zijn collega’s. De leerling zal dus niet alleen van de leermeester leren, maar gedurende de werkzaamheden ook leren van het hele team. Er zijn altijd mogelijkheden om de stagiair(e) na de stageperiode een baan aan te bieden in het restaurant Tatsu Haarlem 1 waardoor de investering in de leerling weer terug wordt verdiend
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
- P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
- P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P4-K2-W1 Verzamelt informatie
- P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
- P4-K2-W3 Selecteert dranken
- P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
- P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
- P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
- P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- P4-K3-W4 Begroot financiën
- P4-K3-W5 Bewaakt financiën
- P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
- P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken