Zelfstandig werkend bakker

Patisserie Tummers Banketbakker| 38 uur | Heemstede

Bij Tummers bakken wij zoals sterrenchefs koken; met hoogwaardige grondstoffen en ingrediënten, culinaire bezieling én jarenlange ervaring. Sinds 1921 bakken we bij Tummers kwalitatief hoogstaande en smaakvolle patisserie en onze patissiers maken daarbij alles in eigen keuken. Dat heeft er toe geleidt dat vandaag de dag niet alleen Heemstede bekend is met onze patisserie, maar ook de rest van Nederland ons steeds beter leert kennen. We steken onze handen uit de mouwen en zetten een prachtig assortiment in de markt!

Naar wie zijn wij op zoek?

Voornaamste taken/verantwoordelijkheden: Bereiden van deeg of beslag voor patisserie producten volgens recept. Controleren van de deegsamenstelling en zo nodig bijregelen. Deeg vormen voor gebruik. Bereiden van vullingen en garneringen conform receptuur. Op smaak controleren en zo nodig bijstellen. Bakken van producten en kwaliteitsbewaking van eindproduct Afwerken producten, specifiek voor elk product en conform recept Verdelen van banket op klantniveau Verrichten van opruim- en schoonmaakwerkzaamheden conform HACCP-regels Volgens HACCP-regels producten verpakken en labelen met THT data. Signaleren van spillage binnen de afdeling Patisserie en deze op lijst bijhouden en controleren Actieve inbreng en deelname aan werkoverleg

Wat biedt het bedrijf?

Werken bij Patisserie Tummers betekent dat je wordt opgenomen in een team van professionals met respect voor elkaars talenten. Een bedrijf met ambitie, dat haar medewerkers uitstekende arbeidsvoorwaarden en volop ontwikkelingsmogelijkheden biedt.

Wat ga je leren?

  • Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van bakkerijproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van bakkerijproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt bakkerijproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert bakkerijproducten en werkt deze af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van bakkerijproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert bakkerijproducten of onafgebakken bakkerijproducten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bestelt grondstoffen en producten en slaat deze op
  • P2-K1-W1 Bestelt benodigde grondstoffen en producten
  • P2-K1-W2 Controleert grondstoffen en producten bij ontvangst op (opslag)specificaties
  • P2-K1-W3 Slaat geleverde grondstoffen en producten op in geconditioneerde ruimtes
  • Ontwikkelt en introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur
  • P2-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • P2-K2-W2 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • P2-K2-W3 Informeert en adviseert over nieuwe/vernieuwde bakkerijproducten

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder