Long Island B.V. Stage kok - leren en presteren in de keuken!
Als Kok (niveau 2) of Zelfstandig werkend kok (niveau 3) ben je bereid om alles aan te pakken om juiste procedures en technieken te beheersen. In de keuken zijn twee leermeesters aanwezig die je graag begeleiden. De focus zal eerst zijn op basis van recept kennis in combinatie met technieken. Aan de hand van jouw ontwikkeling en ambitie bepalen wij hoe snel je door kan groeien en zelfstandig jouw kant kan draaien. Long Island is een ideale stap voor leerlingen om door te groeien in de hospitality. Uit ervaring komen leerlingen heel goed tot hun recht, daarnaast zijn er voldoende doorgroei mogelijkheden. Concrete taken omvatten: - Controleren en opruimen van binnenkomende bestellingen. - Schoonhouden van de keuken en apparatuur. - Voorbereidende werkzaamheden, zoals snijwerk. - Meewerken tijdens lunch en diner. - Nieuwe ideeën aandragen en creatieve input geven. - Ondersteunen van de rest van het keukenteam
Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zoeken iemand die: - Een horeca- of hospitality opleiding volgt op niveau 2 of 3. - Flexibel inzetbaar is, inclusief dag-, avond- en weekenddiensten. - Leergierig is en graag alle facetten van het vak wil leren. - Een echte teamplayer is en zich makkelijk aanpast aan verschillende situaties. - Doorzettingsvermogen toont en een positieve energie uitstraalt. - Altijd een gezonde dosis humor meeneemt naar het werk.
Wat biedt het bedrijf?
Restaurant Long Island is onderdeel van Tafel 4 Horeca Groep. Binnen deze groep vallen ook Brasserie het Gemaal in Halfweg en Brasserie Spoorhuis Mijdrecht in Mijdrecht. Restaurant Long Island heeft al jaren een loyale groep medewerkers die voor een langere periode gebonden zijn aan het restaurant. Binnen de verschillende restaurants zijn er voor alle medewerkers meerdere doorgroei mogelijkheden Daarnaast bieden wij: - Een marktconform salaris volgens de Horeca CAO – Leerlingen BBL - 25 vakantiedagen obv fulltime (38 uur) - Een familiaire werksfeer op een mooie locatie - Een locatie voor lunch, borrel, diner en verschillende arrangementen - Mogelijkheid tot persoonlijke groei en ontwikkeling - Mogelijkheid tot een vast dienstverband na het behalen van je diploma - Pensioensopbouw (dien 21 jaar of ouder) en eventueel reiskostenvergoeding
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers
Kenmerken
- Met uitzicht op een vaste baan