Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Eetcafé Hier is 't Leergierige student gezocht welke houdt van gezelligheid en een informele sfeer

Je gaat werken bij een informeel eetcafé, maar de menukaart is net een stapje hoger qua gerechten. Je bekijkt vooraf welke reserveringen er zijn, je gaat deze reserveringen inplannen en overzichtelijk maken, per tijd/tafel/aantal etc. Je ontvangt de gasten en begeleid ze naar hun tafel, je neemt bestellingen op en zet die in de kassa, je maakt drankjes klaar, serveert gerechten uit, maakt een praatje met de gasten, haalt tafels uit, dekt tafels weer op, kijkt op het einde van je shift wat er besteld moet worden, vult de koelingen aan, poleert de glazen, maakt de bar en tap schoon, loopt ook mee op ons terras over het water in de haven van Lage Zwaluwe etc etc.

Naar wie zijn wij op zoek?

Een enthousiaste student die het leuk vindt om veel diverse werkzaamheden te leren in een klein horecabedrijf waar het in de zomer gezellig (top)druk is op het terras is en waar het in de winter een gezellig restaurant is waar ook 1x per maand een leuke clubnight georganiseerd wordt of er een besloten feest is.

Wat biedt het bedrijf?

Werken in een informele sfeer met gezellige gasten, waar geen 1 dag hetzelfde is. Gezellige collega's, een diversiteit aan werkzaamheden. Een top (drukke) plek in de zomer, midden in de haven van Lage Zwaluwe waar alle bootjes voorbij ons terras varen.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder