Chez Etienne Leerling gastvrouw in klassiek restaurant Zaanstreek/Waterland (1121) 'Countryside Amsterdam'
Je komt als leerling gastvrouw/heer te werken binnen ons kleine en hecht team. Eveline is je leermeester en elke dag aanwezig. In de bediening beginnen we de werkdag om 15.00 uur met koffie/thee/fris om de komende avond door te nemen. Tot 17.00 uur zorgen we er met elkaar voor dat alles netjes staat voor de ontvangst. Om 17.00 uur eten we samen met de keuken een verse maaltijd. Rond 17.30/18.00 uur staan we klaar om de gasten te ontvangen. Leerlingen draaien volledig mee in alle werkzaamheden van ontvangst tot en met afscheid en alle werkzaamheden daar tussenin. Je leert het vak op een klassieke manier. Klassieke bedieningstechnieken en gastvrijheid zijn speerpunten in ons bedrijf. Je hebt natuurlijk ook de tijd om je taken van school af te maken tijdens de werkdag. Samen met de taken en werkzaamheden in het restaurant, leer je op een zelfstandig niveau te functioneren. Ben je geïnteresseerd in wijn? Extra leuk want Eveline is sommelier en erg enthousiast om je meer te leren!
Naar wie zijn wij op zoek?
enthousiast over ons mooie vak, vrolijk, leergierig, netjes in de omgang, representatief, collegiaal, energiek, het leuk vinden om met en voor mensen te werken.
Wat biedt het bedrijf?
Je stage bij ons geeft je allereerst de kans om al je taken voor school op tijd af te ronden. Maar ook heel belangrijk om het werk binnen een succesvol goedlopend restaurant te ervaren wat bezocht wordt door ontzettend leuke en lieve gasten. En dat binnen een team met uitsluitend jonge medewerkers die zeer vriendschappelijk met elkaar omgaan! Daarom vinden we het altijd super leuk als leerlingen langer bij ons blijven werken of zelfs een 2e en 3e stage bij ons volgen! Je eten en drinken tijdens werk worden je aangeboden. Maaltijden variëren van 'te testen' gerechten als hertenbiefstuk, parelhoen of tarbot. Maar ook zelfgemaakte pizza, roerbak of stamppot. Heel gevarieerd dus en in ieder geval altijd vers! Als bedrijfskleding hebben we een blouse, schort en stropdas voor je. Zelf draag je een zwarte broek en zwarte (gym)schoenen. Het restaurant is makkelijk bereikbaar met een bushalte voor de deur (10 minuten vanaf station Noord) en gratis parkeren.
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
- P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P2-K2-W1 Verzamelt informatie
- P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
- P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers
Kenmerken
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat
- Met uitzicht op een vaste baan
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring