Manager / ondernemer horeca

Singer Laren

Onze horeca afdeling bestaat uit 3 takken: daghoreca (buffet en bediening)), theater en evenementen. Wij proberen leerlingen zo allround mogelijk in te zetten, zodat zij met een hoop facetten van de horeca te maken krijgen. Een leerling helpt gasten aan ons buffet, leert de lunch voor te bereiden, bediend de kassa, loopt mee in de bediening of achter de bar tijdens evenementen, werkt in de garderobe tijdens theatervoorstellingen en schenkt drankjes voor de gasten in. De manager/ondernemer horeca loopt mee met onze partymanagers bij partijen en evenementen en leert verantwoordelijkheid te dragen voor de correcte uitvoering hiervan. Hij of zij leert ook wat het inhoud om verantwoordelijk te zijn voor onze daghoreca of een theateravond met alle aspecten die daarbij komen kijken zoals personeelsplanning en aansturing, kostenbeheersing en controle op hygiene en gastvrijheid.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student heeft een net voorkomen, is bereid te leren, is flexibel en vriendelijk naar de gasten en zijn of haar collega's toe. Verder is hij stressbestendig en een aanpakker. De student is verder ook bereid om op onregelmatige uren te werken als dat zo uitkomt.

Wat biedt het bedrijf?

De leerling komt terecht in een mooi bedrijf wat een grote groei doormaakt. Ons horecateam is een gezellige groep mensen van ongeveer 25 personen. Bijna alle aspecten van de horeca komen bij ons voor en zodoende valt er veel te leren. Na de stageperiode is er eventueel de mogelijkheid om in dienst van het bedrijf te komen.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder