Leidinggevende bediening

Grand Cafe Markt 5 Stage Team Markt 5 Lichtenvoorde niveau 4 Meewerkend Horeca Ondernemer

Werkend leren en lerend werken; persoonlijke begeleiding in een professioneel horecabedrijf (3 locaties in overleg mogelijk, allen in centrum Lichtenvoorde). Een gezellig team, met een gezonde mix tussen jong&oud. Markt 5 dé dagzaak: grand-café segment, ochtendkoffie t/m lunch, middagborrel t/m diner en gezellig naborrelen, sfeervol binnen of groots buiten op het terras. In het algemeen: Achterhoekse horeca op moderne wijze, maar met nette etiquette terwijl we laagdrempelig blijven. Hip hoekpand aan het marktplein, met aaneengesloten de locatie Next Door, voor besloten groepen, feesten en evenementen. Tot slot iets verderop hét authentieke Lichtenvoordse begrip: de horecakelder, door ons omgetoverd tot moderne, stadse foodbar met Oosterse accenten. Shared dining met cocktails en sushi als signaturen. Veel facetten dus, zonder persoonlijkheid te verliezen: management-streven is aandacht voor ieder individu, zeker ook de leerling!

Naar wie zijn wij op zoek?

Teamplayer, oog voor detail, "anpakker"/harde werker/"niet kletsen, maar poetsen", intrinsieke motivatie voor het vak, de vaardigheden en producten/ingrediënten.

Wat biedt het bedrijf?

Werken en leren in een gezellig team; we helpen je gezamenlijk naar een hoger niveau, op meerdere gebieden. Denk aan sociaal, communicatief, professionele houding, zelfstandigheid en zeker ook o.a. zelfverzekerdheid. Als jij inzet toont, je bewijst, dan staat daar uitbreiding van verantwoordelijkheden en/of vrijheid tegenover. Daarbij roosteren we schappelijk en is er in overleg veel mogelijk.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

lees verder