Zelfstandig werkend kok

Grand Cafe Markt 5 BBL Stage keukenteam Markt 5 Lichtenvoorde niveau 2 of 3

Werkend leren en lerend werken; persoonlijke begeleiding in een professioneel horecabedrijf (3 locaties in overleg mogelijk, allen in centrum Lichtenvoorde). Een gezellig team, met een gezonde mix tussen jong&oud. Markt 5 dé dagzaak: grand-café segment, ochtendkoffie t/m lunch, middagborrel t/m diner en gezellig naborrelen, sfeervol binnen of groots buiten op het terras. In het algemeen: Achterhoekse horeca op moderne wijze, maar met nette etiquette terwijl we laagdrempelig blijven. Hip hoekpand aan het marktplein, met aaneengesloten de locatie Next Door, voor besloten groepen, feesten en evenementen. Tot slot iets verderop hét authentieke Lichtenvoordse begrip: de horecakelder, door ons omgetoverd tot moderne, stadse foodbar met Oosterse accenten. Shared dining met cocktails en sushi als signaturen. Veel facetten dus, zonder persoonlijkheid te verliezen: management-streven is aandacht voor ieder individu, zeker ook de leerling!

Naar wie zijn wij op zoek?

Teamplayer, oog voor detail, "anpakker"/harde werker/"niet kletsen, maar poetsen", intrinsieke motivatie voor het vak, de vaardigheden en producten/ingrediënten.

Wat biedt het bedrijf?

Werken en leren in een gezellig team; we helpen je gezamenlijk naar een hoger niveau, op meerdere gebieden. Denk aan sociaal, communicatief, professionele houding, zelfstandigheid en zeker ook o.a. zelfverzekerdheid. Als jij inzet toont, je bewijst, dan staat daar uitbreiding van verantwoordelijkheden en/of vrijheid tegenover. Daarbij roosteren we schappelijk en is er in overleg veel mogelijk.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder