Zelfstandig werkend kok

Costas Wij zijn een gezellig bedrijf met een klein team waar veel gebeurd. Je kan veel leren als je wilt!

De werknemer gaat beginnen met het plannen van de voorbereidingen, daarna volgt het maken van het personeelsdiner. Na het eten gaat het diner in het restaurant beginnen en begint de leerling in de koude kant met het maken van voorgerechten en desserts. Als de leerling de koude keuken goed beheerst kan deze de overstap naar de warme keuken maken.

Naar wie zijn wij op zoek?

De leerling die wij zoeken komt in een team van 6 collega's die hem/ haar graag het vak willen leren, maar als de leerling een beetje creatief is komt die een heel eind.

Wat biedt het bedrijf?

Wij zijn een heel hecht team die echt wat voor elkaar over heeft. Wij maken regelmatig uitstapjes en een nemen een duik in het water na een hete dag werken! Na het harde werken eten we nog wat samen en nemen een borrel.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat

lees verder