Hotel Restaurant Zalen Hoogeerd Enthousiaste leerling zelfstandig werkend kok gezocht!!
Als leerling zelfstandig werkend kok ga je werken in de keuken van ons restaurant, waar je deel uitmaakt van een enthousiast en professioneel keukenteam. Elke dag krijg je de kans om jouw culinaire vaardigheden te ontwikkelen en leer je wat er komt kijken bij het werken in een professionele keuken. ijdens je stage ga je niet alleen de technische kant van het koken leren, zoals snijtechnieken, sauzen bereiden en werken met verschillende kooktechnieken, maar ook het belang van snelheid en organisatie in de keuken. Je leert omgaan met werkdruk en ontdekt hoe je je creativiteit kunt gebruiken om gerechten te verfijnen en aantrekkelijk te maken voor gasten. Daarnaast leer je ook: - Hoe je efficiënt werkt binnen een keukenteam. - Het plannen en organiseren van je taken, zodat je altijd op tijd bent met het uitserveren van gerechten. - Inzicht te krijgen in inkoop, voorraadbeheer en hoe je verspilling kunt minimaliseren.
Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en leergierige leerling zelfstandig werkend kok die graag zijn of haar culinaire vaardigheden verder wil ontwikkelen. Je hebt een passie voor koken en bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Creativiteit is voor jou belangrijk; je denkt graag mee over nieuwe gerechten en staat open voor experimenteren met smaken en presentatie. Daarnaast ben je bereid om van ervaren collega’s te leren en je verder te verdiepen in de technieken en processen van een professionele keuken. Je blijft kalm en gefocust, zelfs tijdens drukke momenten, en je bent flexibel in je werkhouding. Hygiëne en netheid vind je vanzelfsprekend en je hebt oog voor detail. Samenwerken met een team vind je prettig, maar je kunt ook zelfstandig taken uitvoeren. Als jij ambitie hebt om een zelfstandig werkend kok te worden en je graag wilt groeien in dit vak, dan ben jij de leerling die wij zoeken!
Wat biedt het bedrijf?
Hotel Restaurant Zalen Hoogeerd biedt je een fijne werkplek, waar je binnen komt in een warm en hecht team. Je hebt een leuke werkplek aan de Maas met altijd een prachtig uitzicht. In ons jonge, gezellige en hecht team voel jij je direct thuis. We houden rekening met jouw school- en sportrooster bij het maken van de werkroosters. Een marktconform salaris inclusief vakantie-uren en vakantiegeld. Lunch of diner wordt voor je geregeld, dus geen gedoe met kleffe boterhammen uit je trommeltje. Werken in de horeca is hard werken, maar jij hebt energie voor tien. Voor of na het werk kun je daarom nog even sporten in onze fitnessruimte. Dingen die het nog leuker maken: De spetterende personeelsfeestjes, al zeggen we het zelf. Doorgroeimogelijkheden! Vertel maar wat je in gedachten hebt. We kijken samen hoe je daar kunt komen. Lekker even een drankje (of twee) doen met collega’s na je werkdag. Je leert veel nieuwe skills die je de rest van je carrière goed kunt gebruiken.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers
Kenmerken
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring