Zelfstandig werkend kok

Hotel Restaurant Oortjeshekken EIGENTIJDS GENIETEN IN GEZELLIGE TEAM IN NOSTALGIES PAND! Iedere dag weer een feestje om bij Oortjeshekken te komen werken

De student gaat alle vaardigheden leren die je nodig hebt om professioneel kok te worden. Voor jou zal de nadruk liggen op lunch en diner. Maar om je alles te laten ervaring kan je ook af en toe het ontbijt doen. Dit gaat in overleg. Voorbereiding • verrichten van voorbereidende werkzaamheden; • beoordelen van de kwaliteit van te gebruiken producten/ingrediënten; • klaarzetten van (hulp)middelen. Bereiding • bereiden van gerecht(en) volgens recepturen ; • uitvoeren tussentijdse kwaliteitscontroles (gaarheid, smaak, kleur, vloeibaarheid e.d.) en waar nodig uitvoeren van bijstellingen. Opmaak/presentatie • doorgeefgereed maken van gerechten (opmaken van borden/garneren); • controleren gerechten op voldoen aan presentatie-eisen (vóór het doorgeven); • doorgeven van gerede gerechten. Bijdrage aan kwaliteit/ • doen van voorstellen voor aanpassing van kaart/menu’s, recepten, garnituren e.d.; • uitwerken van voorstellen in receptuur Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden

Naar wie zijn wij op zoek?

Je bent leergierig, kan zelfstandig werken en bent een teamplayer. Je houdt van lekker knallen, maar wel met precisie, netjes en kwaliteit in de gaten houdend. Je bent flexibel, doet graag iets voor een ander. Je neemt initiatief en denkt mee. Dit mag je natuurlijk allemaal nog leren, maar het zit al in jou.

Wat biedt het bedrijf?

Het team van Oortjeshekken geeft ruimte aan iedereen die lekker wilt werken. Je mag jezelf zijn en jezelf ontwikkelen. Wij werken hard met ons hart! Gezelligheid hoort daar ook bij. We nemen de tijd voor jou door regelmatig een voortgangsgesprek te voeren. Het kan in de winter en herfst soms ook rustiger zijn. Dit is de tijd om even op adem te komen. En als de klik er helemaal is, dan gaan we natuurlijk kijken of we samen de toekomst in kunnen! Een feestje op z'n tijd met het team is bij ons heel gewoon.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder