Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Restaurant In d' Groene Lanteern

De student gaat werken in een klein team, waarbij alle facetten van het ontvangen van gasten, tot het afrekenen met de gast bijbehoren. Alle voorkomende werkzaamheden, het maken van de juiste dranken en hierbij behorende juiste glazen en of servies, wijnsuggestie aan tafel en advisering betreffende de menukaart. behoren allemaal tot de taken.

Naar wie zijn wij op zoek?

Sociaal, zeer flexibel t.o.v. gasten omdat onze gasten terugkerend zijn en daardoor veeleisend over kunnen komen.

Wat biedt het bedrijf?

Klein en gezellig team, waar je toch alle horeca facetten kunt leren. We werken wel volgens de protocollen als het gaat om, dames voor heren en oud voor jong ed. Dit proberen wij na te streven in een zeer klein restaurant wat erg laagdrempelig is.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder