Stadsherberg de Keurvorst
De student of werknemer komt te werken in de bediening. Hier leert hij/zij hoe gasten te ontvangen, te bedienen, productkennis, samenwerken in een team, voorbereidende werkzaamheden, bereidingen van diverse dranken, voorraadbewaking, schoonmaak en afrondende werkzaamheden met betrekking tot gasten en de dienst. Daarnaast leert hij/zij om te gaan met klachten, samenstelling van de drank- en menukaart, leert leidinggeven (instrueren, begeleiden, coachen) aan medewerkers.
Naar wie zijn wij op zoek?
De student of werknemer beschikt over een passie voor de horeca, is leergierig, enthousiast en flexibel.
Wat biedt het bedrijf?
Het leerbedrijf biedt een gezellige werkplek met een leuk, jong en dynamisch team. Bij een positieve afronding van de stage/opleiding is er kans op een vaste aanstelling.
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
- P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
- P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P4-K2-W1 Verzamelt informatie
- P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
- P4-K2-W3 Selecteert dranken
- P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
- P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
- P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
- P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- P4-K3-W4 Begroot financiën
- P4-K3-W5 Bewaakt financiën
- P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
- Behoort niet tot het takenpakket: P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken