Restaurant Het Hooihuis Leerling kok; Wil jij niets liever dan klaargestoomd worden voor het koksvak?
Als leerling kok bij Restaurant het Hooihuis nemen we je mee in alle facetten van het vak. Wij werken uitsluitend met verse producten in een zeer professionele keuken. Als leerling kok werk je mee aan de mise en place en je bereidt gerechten en gerecht gedeelten (volgens recept). Je leert verschillende kooktechnieken toepassen in de praktijk. Je voert tussentijdse kwaliteitscontroles uit (gaarheid, smaak, kleur) en je maakt gerechten doorgeef gereed (opmaken van borden, portioneren, garneren). Verder help je bij het beheren van de keukenvoorraden.
Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zoeken iemand die kwaliteitsgericht is en bereid om alles aan te pakken. Blijf je verder kalm en doelgericht onder druk, heb je oog voor detail en ben je iemand die graag collega's helpt, dan pas jij perfect binnen ons team!
Wat biedt het bedrijf?
Bij het Hooihuis hebben we de beste mensen klaarstaan om jou alle facetten van het vak te leren. Dit is één van de redenen dat we uitgeroepen zijn tot Nederlands beste leerbedrijf. Buiten deze prachtige titel is het Hooihuis vooral een horecabedrijf met een doel, namelijk gasten verwennen en voor medewerkers een fijne werkplek verzorgen. Al jaren werken we met het hele team aan dit succes. Hoe tof is het om daar deel van uit te maken? Bij het Hooihuis halen we graag het beste uit onze medewerkers, daarom besteden we veel aandacht en budget aan productkennis, training en workshops. Zo hebben al een aantal van onze huidige medewerkers een hoog gekwalificeerd diploma behaald.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
Kenmerken
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat
- Met uitzicht op een vaste baan