Zelfstandig werkend kok

Restaurant Het Hooihuis Stage zelfstandig werkend kok: Wil jij niets liever dan klaargestoomd worden voor een functie in de Keuken?

Als stagiair zelfstandig werkend kok bij Restaurant Hooihuis nemen we je mee in alle facetten van het vak. Wij werken uitsluitend met verse producten in een zeer professionele keuken. Als zelfstandig werkend kok werk je mee aan de mise en place en je bereidt gerechten en gerecht gedeelten (volgens recept). Je leert verschillende kooktechnieken toepassen in de praktijk. Je voert tussentijdse kwaliteitscontroles uit (gaarheid, smaak, kleur) en je maakt gerechten doorgeef gereed (opmaken van borden, portioneren, garneren). Verder help je bij het beheren van de keukenvoorraden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken iemand die Initiatief neemt en vooruit kijkt. Ben je verder iemand die kwaliteitsgericht is en graag collega's helpt? Dan pas jij perfect binnen ons team!

Wat biedt het bedrijf?

Bij het Hooihuis hebben we de beste mensen klaarstaan om jou alle facetten van het vak te leren! Dit is één van de redenen dat we uitgeroepen zijn tot Nederlands beste leerbedrijf. Buiten deze prachtige titel is het Hooihuis vooral een horecabedrijf met een doel, namelijk gasten verwennen en voor medewerkers een fijne werkplek verzorgen. Al jaren werken we met het hele team aan dit succes. Hoe tof is het om daar deel van uit te maken? Bij het Hooihuis halen we graag het beste uit onze medewerkers, daarom besteden we veel aandacht en budget aan productkennis, training en workshops.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder