Zelfstandig werkend kok

Meneer Dentz B.V. Meneer Dentz-Gewoon Bijzonder!

Ben jij op zoek naar een boeiende leer/werkplek in de keuken van onze Bistro en wil je in een leuk, gemotiveerd team werken? Dan zijn wij op zoek naar jou. Je werkdag begint met een kop koffie/thee om even met elkaar door te kunnen spreken wat er vandaag op de planning staat. Vervolgens ga je aan de slag met de mice en place voor die dag. Intussen komen er ook bestellingen binnen die jij klaarmaakt en klaarzet voor de bediening. Je zorgt ervoor dat de borden perfect zijn opgemaakt voordat het de keuken verlaat. Er moeten ook nog koekjes gebakken worden, want bij Meneer Dentz maken we alles zelf en dus vers. Jij oefent je snijtechniek, leert omgaan met de apparaten, leert het bereiden en opmaken van gerechten, zowel voor lunch als diner. Daarnaast ga je zorgdragen voor het voorraadbeheer en ga je bestellingen doen zodat we tijdig alles weer in huis hebben en op niets mispakken. Tja, en dat schoonmaken op het einde van de dag hoort er ook bij.

Naar wie zijn wij op zoek?

We verwachten van een student dat hij/zij lekker vlot is in de omgang, om kan gaan met mensen die minder makkelijk communiceren en soms wat extra hulp nodig hebben. Je bent stressbestendig en kunt dus ook als het druk is de rust bewaren. Je bent perfectionistisch en probeert in alles beter te worden. Je kunt laten zien dat je open staat voor kritiek en daar ook echt iets mee doet.

Wat biedt het bedrijf?

Meneer Dentz BV heeft een hecht team, waarin we ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven om zich bij ons verder te ontwikkelen. Zij hebben dagbesteding bij ons of een participatiebaan. We willen graag een leerplek zijn waar leerlingen zich verder kunnen ontwikkelen en van daaruit weer door kunnen stromen naar een andere plek zodat je in je opleiding breed ervaring op kunt doen.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder