Meewerkend horeca ondernemer

H2OTEL Leer de horeca van binnen én bovenaf kennen – Stageplek voor toekomstig ondernemer

Als stagiair horeca ondernemer draai je volledig mee binnen ons hotel-restaurant, waarbij je inzicht krijgt in zowel de operationele als ondernemende kant van de horeca. Je werkt in verschillende afdelingen, waaronder receptie, bediening, housekeeping en de keuken, maar ook op het gebied van administratie, planning en marketing. Een werkdag kan er zo uitzien: Je start de dag met een korte briefing met het team. Daarna help je in de ochtend bijvoorbeeld mee met de ontbijtservice of bij de receptie met check-outs. In de middag werk je mee aan de voorbereiding voor lunch of diner, denk je mee over de personeelsplanning of controleer je bestellingen. In de avond help je in het restaurant, of ondersteun je bij een event of groepsboeking. Tussendoor krijg je tijd voor leerdoelen, opdrachten en gesprekken met je praktijkbegeleider.

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een gedreven en leergierige stagiair met een passie voor horeca én interesse in ondernemerschap. Iemand die: Initiatief durft te nemen en niet bang is om verantwoordelijkheid te pakken Nieuwsgierig is naar hoe een horecaonderneming écht werkt, van keuken tot kassa Flexibel inzetbaar is op verschillende afdelingen en piekmomenten Graag meedenkt over verbeteringen, concepten en gastbeleving Een opleiding volgt in de richting van Horeca, Hotelmanagement of Ondernemerschap

Wat biedt het bedrijf?

Wat bieden wij jou? Een leerplek in een dynamisch hotel-restaurant in hartje Rotterdam Begeleiding door een ervaren horecaondernemer en zijn team De kans om mee te kijken én mee te beslissen op operationeel en strategisch niveau Afwisselende dagen met veel ruimte voor eigen initiatief Praktische ervaring in zowel front- als backoffice, inclusief inkoop, personeelszaken en gastcontact Kans om ideeën in te brengen en projecten zelfstandig op te pakken Een stagevergoeding en maaltijden tijdens werktijden Mogelijkheid om na je stage door te groeien binnen het bedrijf

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

lees verder