Kok

Hotel Marktstad/De Ooievaar uitdagende stage voor leerling met passie voor de keuken

Je begint de dag met het klaarzetten van de mise-en-place en in de avond geven we het menu mee. Ons concept is verrassingsmenu's wat ons de mogelijkheid biedt zeer creatief en seizoensgebonden te werken. Als leerling stroom je in aan de koude kant en werk je vanuit daar verder de keuken in. De taken die daarbij horen komen overeen met alle taken van school. We maken veel zelf dus ook de basis komt aan bod. We werken in een ruime keuken waar het belang van teamwerk goed naar voren komt.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken gepassioneerde horecatijgers die creatief zijn en graag willen helpen bij de ontwikkeling van nieuwe gerechten. We zoeken leerlingen van niveau 2 of 3, het leerjaar maakt bij ons niet zo veel uit, zolang je maar passie voor het keukenwerk hebt kunnen wij je veel leren.

Wat biedt het bedrijf?

We bieden je een super leuke werkplek in een gezellig team, waar onze enthousiaste keukenbrigade je veel kan leren. Ons Boutique Hotel Marktstad en Restaurant De Ooievaar zijn gevestigd in een historisch pand uit 1750 middenin het hart van Schagen. Ons hotel beschikt over 69 kamers en vergaderzalen en ons restaurant heeft ook een bar, lounge, terras en binnentuin. Gastvrijheid en kwaliteit, dat is waar wij voor staan.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

lees verder