Café Restaurant de Vriendschap Horeca manager stage binnen een jong bedrijf met veel eigen inbreng en mogelijkheden tot vaste aanstelling.
De student gaat na het algemeen leren kennen en meewerken in het bedrijf (bedienen, systemen leren kennen etc.) zich verder verdiepen in het inkoop en verkooptraject van het bedrijf. Vraagstukken als prijs-kwaliteit verhoudingen, inkoopafspraken en onderhandelingen met grote leveranciers als Bidfood en Bavaria zullen hier behandeld worden. De student krijgt de kans om volledig op bedrijfsleiding niveau mee te draaien en zo het grote geheel achter de bedrijfsvoering inzichtelijk te krijgen. Ook zullen prijsstrategieën en het maken van offertes voor speciale gelegenheden aan de orde van de dag zijn. Daarnaast zal er ook de mogelijkheid zijn om je manager kwaliteiten te ontwikkelen door het meevoeren van functionerings en beoordelings gesprekken met medewerkers. Uiteindelijk maakt dit dat je in de stageperiode een grote ontwikkeling door kan maken op een management niveau binnen het bedrijf.
Naar wie zijn wij op zoek?
Een ambitieuze medewerker die zich graag wil ontwikkelen naar een rol van bedrijfsleider/manager in de Horeca.
Wat biedt het bedrijf?
Wij bieden jou: - 16 tot 32 uur meewerkstage - Stagevergoeding of salaris (afhankelijk van de voorwaarden van de school) - Werktijden tussen 11:00 en 22:00 uur - Altijd maandag en dinsdag + een weekenddag vrij - Mogelijkheid tot flexibele uren - Een vaste werklocatie in Sint-Oedenrode - Uitzicht op een vast contract na afronden stage - Mogelijkheden om door te groeien naar bedrijfsleider
Wat ga je leren?
- Onderneemt
- B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
- B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
- B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
- B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
- B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
- B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
- B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
- B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- B1-K2-W3 Begroot financiën
- B1-K2-W4 Bewaakt financiën
- B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
- B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
- Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
- P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
- P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
- P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
- P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
- P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
- Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Checkt de gast in
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W5 Checkt de gast uit
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten
Kenmerken
- Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
- Met uitzicht op een vaste baan
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring