De Oude Smidse Steenwijk Na je stage een ware ondernemer of manager zijn? Kijk en leer bij ons in het bedrijf!
3 maart 2022 opende restaurant De Oude Smidse zijn deuren. Een jong bedrijf met een jonge ondernemende eigenaren. Een unieke kans om te leren, te groeien en jezelf verder te ontwikkelen. Chef Martin Veenstra (30) heeft in verschillende (sterren) zaken gewerkt, mede als chef kok. Martin kookt volgens de klassieke kookstijl met een moderne twist. MaƮtre Eva Stoffels (24) is verantwoordelijk voor de voorkant en heeft haar ervaring opgedaan bij diverse bedrijven, en heeft de nodige wijnopleidingen afgerond. De Oude Smidse is een kleinschalig restaurant gelegen in centrum Steenwijk, met plek voor 14 tot 18 gasten. Er wordt 1 menu aangeboden (3- tm 6-gangen) wat maandelijks wisselt. Er wordt gekookt met veel lokale en Nederlandse producten. Tijdens je stage krijg je een goed beeld hoe alle aspecten binnen een restaurant werken. Er is vol op de mogelijkheid om te leren op het gebied van wijn/spijs, gastvrijheid en ondernemerschap.
Naar wie zijn wij op zoek?
Tijdens de stage is er vol op de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wel vragen wij tijdens de stage dat de student zelfstandig te werk kan gaan. Uiteraard helpen wij de student op weg, maar enige zelfstandigheid is een vereiste in ons bedrijf.
Wat biedt het bedrijf?
Tijdens je stage bij ons heb je de mogelijkheid om van dichtbij alle aspecten van een restaurant te bekijken. We zijn een jong en ambitieus team en erg hecht met elkaar. We "proberen" gezamenlijk te lunchen en dineren en sluiten onze werkdag af met een drankje!
Wat ga je leren?
- Onderneemt
- B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
- B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
- B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
- B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
- B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
- B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
- B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
- B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- B1-K2-W3 Begroot financiën
- B1-K2-W4 Bewaakt financiën
- B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
- B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
- Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
- P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
- P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
- P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
- P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
- P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
- Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
- P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
- P2-K2-W2 Checkt de gast in
- P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
- P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
- P2-K2-W5 Checkt de gast uit
- P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
- P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten