Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Restaurant Concours

We werken zonder menukaart, wat betekent dat dagelijks het menu kan wisselen. Onze gastvrouw/heer heeft affiniteit met fine-dining, wijn-spijs en is zeer klantgericht. We werken met 3 gastenheren/vrouwen per avond en ontvangen gem 35 gasten per avond. De keuken loopt mee met gerechten, zodat het gehele team samenwerkt en zichtbaar is voor de gasten. Als leerling werk je mee in alle facetten van de zaak. De voorbereiding, nabellen, voorraad beheer, ontvangst, de gasten informeren en begeleiden over het verloop van de avond , toelichting over gerechten en wijnen, afrekenen en depart. Ook het helpen in de keuken, leren van keukentechnieken of het maken van cocktails komen aan te pas, afhankelijk van persoonlijke interesse en eigen ontwikkeling.

Naar wie zijn wij op zoek?

De gastheer/gastvrouw is in staat om contact te maken met onze gasten en te adviseren over onze menukeuzes en drankassortiment. Heeft voldoende productkennis (of is in staat om deze te leren) en kan onder begeleiding van onze sommelier ook een passend drank advies te geven en te schenken. Heeft interesse in gastronomie en wil daar graag meer over leren.

Wat biedt het bedrijf?

Bij Concours krijg je de kans je plek te vinden in het team. Er wordt gekeken naar jou talent en specialisatie waarmee we graag kijken naar de mogelijkheden. Met 2 zaken is Concours zeer divers en altijd in ontwikkeling, daardoor biedt het veel mogelijkheden om je eigen talent te ontdekken en te gebruiken. We hebben een flexibel rooster waardoor ook eigen voorkeur over vrije dagen mogelijk is.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder