Zelfstandig werkend kok

The Anthony Hotel Gemotiveerde leerling kok gezocht

Ben jij gepassioneerd over koken en wil je je vaardigheden verder ontwikkelen in een professionele keuken? Als leerling kok krijg je de kans om te leren van ervaren chefs, waardevolle praktijkervaring op te doen en een kijkje te nemen in de dynamiek van een professionele keuken. Voorbereiden van ingredinten (mise-en-place), zoals snijden, portioneren en marineren. Meewerken aan de bereiding en presentatie van gerechten volgens de richtlijnen van de chef. Ondersteunen van het team bij verschillende keukenactiviteiten, inclusief schoonmaakwerkzaamheden en het naleven van hygineregels (HACCP). Bijdragen aan het bedenken van nieuwe gerechten of menu-items (afhankelijk van je niveau). Leren omgaan met keukenapparatuur en technieken om je vakkennis te vergroten.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je volgt een opleiding tot kok (bijvoorbeeld MBO niveau 2 of 3). Je hebt passie voor koken en bent leergierig. Je bent flexibel, stressbestendig en werkt graag in een team. Je hebt basiskennis van voedselveiligheid en hygine, of bent bereid dit te leren.

Wat biedt het bedrijf?

Begeleiding door ervaren chefs die je helpen groeien in je rol als kok. Een uitdagende en leerzame werkomgeving met veel afwisseling. Mogelijkheid om te leren werken in een team en om je creatieve kant te ontwikkelen. Een stagevergoeding (indien van toepassing).

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder