Wijnbar Petit Louis Fijne leerplaats in een kleinschalig bedrijf met oprechte aandacht voor jouw ontwikkeling!
Bediening: alle aspecten van zowel de voorkant als de achterkant van de bediening. Aan de voorkant betekent dit het begeleiden van de gast, vanaf het moment van binnenkomst tot het afscheid. Hierbij hechten wij veel waarde aan het 'lezen' van de gast, wat verwacht een gast van ons en hoe kun je ervoor zorgen dat zijn of haar bezoek geslaagd is? Aan de achterkant gaat het om voorraadbeheer, gastencontact, contact met leveranciers, marketing... Op al deze vakken werk je nauw samen met je collega's van de bediening maar ook van de keuken. Keuken: in de basis houd je je veel bezig met de mise en place van het diner en het diner zelf. Gaandeweg nemen we je mee in alle processen daarachter. Denk aan voorraadbeheer, het bedenken van een nieuwe menukaart en kostprijsberekening. Je werkt nauw samen met collega's van de keuken en de bediening.
Naar wie zijn wij op zoek?
Wij vinden het vooral belangrijk dat je plezier hebt in je werk!
Wat biedt het bedrijf?
Bij ons werk je in een klein en hecht team. We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons op zijn gemak voelt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen goed eet! Aan personeelseten wordt dan ook echt aandacht besteed.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P4-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P4-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P4-K1-W3 Stelt de menukaart op
- P4-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P4-K1-W5 Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P4-K2-W1 Maakt een operationeel plan
- P4-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- P4-K2-W3 Begroot financiën
- P4-K2-W4 Bewaakt financiën
- P4-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
- P4-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
Kenmerken
- Met uitzicht op een vaste baan
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring