Zelfstandig werkend kok

BrabantZorg, Nieuwehagen Zelfstandig werkend kok BBL opleiding

Binnen Team H&F is plaats vrij voor een opleidingsplaats. De zelfstandig werkend kok bereidt gerechten en componenten en is daarbij in staat om rekening te houden met specifieke wensen van gasten, zoals diëten. De zelfstandig werkend kok voert een aantal ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het beheren van de keukenvoorraad, meedenken over gerechten op de menukaart en het constant verbeteren van de kwaliteit van het werk. Ook voert hij werkzaamheden uit op het gebied van voorraadbeheer en ondersteunende werkzaamheden, zoals het bevorderen van de efficiëntie en kostenbeheersing. De zelfstandig werkend kok maakt zelf een planning voor de uitvoering van zijn werkzaamheden en voert deze zelfstandig uit. Hij wordt vaak bijgestaan door collega's en hulpkrachten. De zelfstandig werkend kok kan kostenbewust handelen en vertoont commercieel gedrag.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij streven naar: Elke dag zo fijn mogelijk. Je probeert altijd te zorgen dat cliënten een zo fijn mogelijke dag hebben. Je gaat graag met mensen om en vindt het fijn om voor de cliënt elke dag een zo fijn mogelijke dag te maken. Bij BrabantZorg werken mensen met en vanuit kennis van hun vak. Onze medewerkers houden altijd hun kennis, kwaliteiten en competenties actueel in hun vakgebied. Hierbij gaat het om welzijn, zorg en behandeling, eten en drinken en huishouding. Dat doe je samen met alle collega's van je team.

Wat biedt het bedrijf?

BrabantZorg biedt de student een veilige leersituatie met aandacht voor het leerproces van de individuele student. De student wordt begeleid door studentbegeleiders en het team. Een regionale praktijkopleider ondersteunt de studentbegeleiders. Vanuit het ROC word je begeleid door een BPV docent.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder