Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Bistro d'n Duuk "Word Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw bij Bistro d'n Duuk: BBL Stagiaire Gezocht!"

Je start je dag met het opstarten van de muziek installatie. Na je kopje koffie begin je met het recht zetten van de tafels. Je doet je controle over het terras en checkt of je collega's het goed achter gelaten hebt. Snel kijk je in het reserveringssysteem of lunch tafels er die dag komen. Deze tafels dek je alvast. Net als je klaar bent komen de eerste gasten binnen. Deze gasten verwelkom je en begeleid je naar hun tafel. Netjes vraag je wat ze te drinken willen en overhandig je je de lunchkaart. Terwijl je gasten kijken wat ze willen eten loop je even naar de keuken toe om te controleren dat alle gerechten besteld kunnen worden. Je neemt de bestellong aan en verwerkt deze in de computer. Ondertussen komen er meer gasten binnen. Ook deze begroet je en neem je drinken op. Je bent druk bezig terwijl je de bel hoort van de keuken. Je brengt snel de gerechten weg. Om 16.00 uur start je pauze en tijdens je pauze, denk je alvast na over de tafelindeling van de avond.

Naar wie zijn wij op zoek?

Bij Bistro Dn Duuk staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Daarom is het belangrijk dat de student/werknemer gastvrij en sociaal is. De student/werknemer beheerst zelf zelfstandig de eetzaal en is bereid om aan te pakken. De kennis va zaken worden door de proactieve student/werknemer vergroot en hij/zij pakt daar zelf de verantwoordelijkheid voor. Hij/zij durft mee te denken in het restaurant en is representatief.

Wat biedt het bedrijf?

Bistro is een restaurant geleden aan de afgedamde maas. Binnen zijn er 55 couverts en buiten op het terras zijn er 75 couverts. Vooral in de zomermaanden is het bij de Bistro het drukst. Er werken ongeveer 35 medewerkers in de bistro en in aangelegen bedrijven. Het team is hecht en bereid om voor elkaar door het vuur te gaan. De eindborrel wordt door alle medewerkers gewaardeerd. In het restaurant is een leermeester aanwezig is alles op een positieve manier aanleert. Daarnaast werken er gastvrouwen/heren in het restaurant. Er zijn geen vaste taken in het restaurant waardoor de student de mogelijkheid krijgt om alles te leren. Het restaurantteam is hecht en valt voor elkaar in waar nodig. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden in het bedrijf.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder