Restaurant Chalet Couvert
Bij Chalet Couvert werken veel jonge mensen, zowel in de keuken als de bediening. Op dit moment zijn er in totaal 60 werknemers bij het bedrijf. Een leerling kok zal van alles leren op de verschillende afdelingen in de keuken. De ene dag maak je sushi en de andere dag sta je bijvoorbeeld bakplaat of desserts. Hierdoor blijft het werk afwisselend en uitdagend. Elk kwartaal wordt het menu aangepast. Je blijft nieuwe gerechten leren en oudere recepten worden veranderd. Als leerling maak je dit alles mee waardoor je veel praktijkervaring kunt opdoen. Het is altijd druk in de keuken waardoor de tijd voorbij vliegt en na het werken wordt er gezellig een drankje gedaan.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers