Zelfstandig werkend kok

Eetcafe Oceaan Leerplaats zelfstandig werkende kok bij het gezelligste eetcafé van Borneo Eiland in Zeeburg

Je gaat meedraaien met de keuken. We starten om 12 uur en beginnen met de mise en place: het voorbereiden voor de (lunch en) avondkaart. Dat bestaat uit snijwerk, maar ook het bereiden van gerechten, sauzen enz. Bij ons wordt alles wat we verkopen zelf gemaakt, tot de mayonaise aan toe. Twee tot drie keer per jaar wisselen we van kaart (waar een mix van vlees, vis, vegetarisch en veganistisch gerechten op staat). We waarderen eigen input en het is vaker voorgekomen dat een gerecht van een leerling op de kaart terecht is gekomen. Omdat de kaart zo divers is en we alles zelf maken, krijg je de kans om de meest uiteenlopende gerechten te leren maken. We werken in een hecht en klein team, waarbij samenwerking en plezier in het koken voorop staat.

Naar wie zijn wij op zoek?

De leerling moet zich bewust zijn van zijn omgeving, want we werken in een open keuken De leerling moet communicatief vaardig zijn, vanwege de open keuken is er regelmatig interactie met gasten De leerling moet resultaat gericht zijn De leerling moet respectvol om kunnen gaan met gasten en collega’s, zowel in gedrag als in taalgebruik De leerling moet van aanpakken houden De leerling moet goed om kunnen gaan met stress en kalm kunnen blijven tijdens drukke momenten

Wat biedt het bedrijf?

Bij gebleken geschiktheid bieden wij een vaste baan aan in een gezellig team. Het team is klein, de sfeer is informeel, we werken hard, maar hebben ook plezier.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder