Patissier

Hotel Okura Amsterdam Pastry Trainee

Wat je kan verwachten De Pastry afdeling draagt zorg voor de bereiding van alle patisserie en desserts voor diverse afdelingen, waaronder het ontbijt, Roomservice, Banqueting en onze restaurants. Als leerling ben je samen met de rest van het team verantwoordelijk voor het bereiden van uiteenlopende gerechten, het uitvoeren van mise en place activiteiten en het schoonhouden van de keuken. Je hoofdtaken zullen zijn: • Het bereiden van gerechten conform de vastgestelde standaarden, receptuur en planning; • Het maken van suggesties aan de Chef; • Bijdragen aan de ontwikkeling van producten; • Het beoordelen van de kwaliteit, versheid en houdbaarheid van ingrediënten; • Het verzekeren van de kwaliteit, smaak, structuur en kleur van gerechten en het aanpassen daarvan wanneer nodig. Wees gerust, je werkt niet alleen! Naast werken binnen je eigen team, werk je ook nauw samen met andere teams binnen het hotel. Want alleen door samen te werken bereiken we de beste resultaten. Je werk

Naar wie zijn wij op zoek?

Wat we vragen Wij zijn in de eerste plaats geïnteresseerd in jou en hoe wij jou de beste leerling ervaring kunnen bieden. Daarnaast verwachten wij van jou het volgende: • Je bent student aan één van de (hotel)scholen in Nederland; • Je hebt oog voor detail; • Je komt graag met nieuwe ideeën; • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift); • Je bent flexibel met betrekking tot werkdagen en uren; • Je bent woonachtig in de directe omgeving van Amsterdam.

Wat biedt het bedrijf?

Salaris: Wij bieden een nette stagevergoeding van €750,- (bruto) op basis van een fulltime stage Vakantiedagen: Bij een stage overeenkomst van zes maanden krijg je een vrije dag per maand CAO: Horeca CAO - Uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden om elke dag een beetje beter te worden. Wij bieden je een online e-learning bibliotheek met meer dan 300+ opleidingen. - Vitaliteitsweken en maandelijkse gezondheidsdagen; - Dagelijkse gratis lunch; - Een keer per jaar 50% personeelskorting in een van onze restaurants (lucky you!); - Het hele jaar 20% personeelskorting in een van onze restaurants; - Geweldige personeelsevenementen (jaarlijks personeelsfeest, Sinterklaasfeest, teamuitjes, bootcamps); - Mogelijkheid om crosstrainingen te doen om meer te leren over andere afdelingen, neem bijvoorbeeld een kijkje in onze Japanse keuken!

Wat ga je leren?

  • Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van patisserieproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van patisserieproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt patisserieproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert en werkt patisserieproducten af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van de patisserieproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert patisserieproducten en halffabrikaten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment
  • B1-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • B1-K2-W2 Bereidt nieuwe of vernieuwde patisserieproducten aan de hand van nieuwe receptuur
  • B1-K2-W3 Ontwerpt en verzorgt de presentatie van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W4 Maakt de kost- en verkoopprijsberekening van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W5 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • B1-K2-W6 Informeert en adviseert over nieuwe of vernieuwde patisserieproducten

lees verder