Patissier

Kwekkeboom Patisserie aankomend chocolatier / patissier | Patisserie Kwekkeboom

In onze centrale bakkerij maken wij dagelijks vers gebak voor voornamelijk onze 3 eigen winkels. Wij maken een compleet banketbakkersassortiment van verse taarten, bavaroise- en crème gebak, koeken, maar ook bonbons worden bij ons in huis gemaakt. 1 leerplek is beschikbaar in onze chocolaterie, hier ga je bonbons maken, diverse soorten chocolade-stukswerk en decoraties die we in de banketbakkerij kunnen gebruiken. Op deze afdeling werk je samen met onze chocolatier. De andere leerplek is beschikbaar in onze banketbakkerij, je werkt hier in een team van 12 mensen aan het complete assortiment.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je kan bij ons veel leren en bij gebleken kennis en vaardigheden kan je ook zelfstandig werken. Hierbij is het belangrijk dat je netjes kan werken en kritisch bent op je eindproduct.

Wat biedt het bedrijf?

Wij zijn een familiebedrijf dat al meer dan 120 jaar gebak en taart maakt in Amsterdam. Onze medewerkers zijn bijna allemaal in vaste dienst, het komt dus niet vaak voor dat we ruimte hebben voor een BBL-leerling. Door uitbreiding van ons assortiment is die ruimte er nu wel. Wij vinden het prettig om langere tijd met iemand samen te werken en een vaste baan is dus een mogelijkheid.

Wat ga je leren?

  • Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van patisserieproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van patisserieproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt patisserieproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt patisserieproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert en werkt patisserieproducten af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van de patisserieproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert patisserieproducten en halffabrikaten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bevordert de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het assortiment
  • B1-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • B1-K2-W2 Bereidt nieuwe of vernieuwde patisserieproducten aan de hand van nieuwe receptuur
  • B1-K2-W3 Ontwerpt en verzorgt de presentatie van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W4 Maakt de kost- en verkoopprijsberekening van nieuwe of vernieuwde patisserieproducten
  • B1-K2-W5 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • B1-K2-W6 Informeert en adviseert over nieuwe of vernieuwde patisserieproducten

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder