Zelfstandig werkend kok

Ron Gastrobar Oriental Downtown

Ben jij onze nieuwe gepassioneerde leerling? Wil jij stage lopen op de tofste locaties van Amsterdam en ben je gek op het verre Oosten, Indonesië of gewoon de klassieke keuken? Wil jij tijdens je stageperiode meerdere restaurants ervaren? Het kan allemaal, want wij zijn namelijk opzoek naar leergierige collega's voor onze restaurants in Amsterdam en omgeving. Als leerling 'zelfstandig werkend kok' heb je gedeeltelijk de leiding over je eigen partie. Je legt verantwoording af aan je chef de partie en sous-chef. Je bent verantwoordelijk voor (voor)bereiding en opmaak van gerechten op een eigen partie, volgens vaste instructies m.b.t. ingrediënten, recepturen, werkmethoden en uiterlijke presentatie. Werkzaamheden (o.a.): Doorgeven, ontvangen en opslaan van bestellingen Mise en place Doorgifte lunch en diner Schoon houden van werkomgeving en keuken apparatuur Geven van aanwijzingen en instructies Bewaken van kwaliteit, houdbaarheid en hygiene volgens HCCP voorschriften

Naar wie zijn wij op zoek?

Jij beschikt over de volgende competenties: - Je hebt aantoonbare kennis van basis kooktechnieken - Je neemt initiatief - Je kan coachen / instrueren - Je bent kwaliteitsgericht - Je bent stressbestendig - Je hebt oog voor detail - Je ziet er netjes en verzorgd uit - Je kan goed op jezelf reflecteren Je bent een aanpakker met doorzettingsvermogen en neemt verantwoordelijkheid voor je werk. Je wacht niet af en hebt vertrouwen in eigen kunnen en kwaliteit. Je vraagt actief om feedback. Je weet je collega’s te motiveren en geeft ze vertrouwen en ruimte om iets zelf te doen en fouten te maken. Onder hoge werkdruk blijf je kalm en doelgericht.

Wat biedt het bedrijf?

Wat bieden wij jou? - Leerzame stage op creatief en hoog niveau - Doorgroeimogelijkheden intern en internationaal - Tal van evenementen waar je gave en leerzame ervaringen op doet - Brede mogelijkheden aan trainingen/cursussen - Aangepaste werktijden, een variatie tussen lange en korte werkdagen - Daarnaast sporten met collega's en heerlijk eten in onze restaurants met korting

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder