Zelfstandig werkend kok

Cafe Spoolder Enthousiaste en leergierige kok in opleiding gezocht!

Als (zelfstandig werkend) kok in opleiding draai je volwaardig mee in onze keuken. Je werkt samen met een jong en enthousiast team aan lunch-, diner- en cateringgerechten. Een werkdag begint meestal met de mise-en-place: het voorbereiden van ingrediënten en gerechten voor die dag. Je leert werken met verse, lokale en seizoensgebonden producten en krijgt de kans om je creativiteit te gebruiken bij het opmaken van borden of meedenken over specials. Je staat op verschillende afdelingen in de keuken, zoals de koude kant, warme kant of bij de desserts. Ook ondersteun je bij cateringklussen op locatie. Je leert onder andere hoe je efficiënt werkt tijdens drukke momenten, hoe je hygiënisch werkt volgens de HACCP-richtlijnen en hoe je samenwerkt in een keukenteam. We nemen de tijd om je goed te begeleiden en je mag steeds meer zelfstandig oppakken naarmate je groeit. Kortom: een afwisselende en leerzame plek waar je echt ervaring opdoet!

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken een enthousiaste en leergierige student. Ben jij een harde werker die teamgeest belangrijk vindt? Dan nodigen we jou graag uit om stage te komen lopen bij ons.

Wat biedt het bedrijf?

We bieden studenten de kans om echt mee te draaien in een levendige horecakeuken. We zijn sinds kort erkend als leerbedrijf en staan te popelen om gemotiveerde studenten te begeleiden. Als stagiair krijg je bij ons de ruimte om te leren, mee te denken en zelfstandig aan de slag te gaan. We vinden het belangrijk dat je je bij ons op je gemak voelt, fouten mag maken en vooral veel leert in de praktijk. Je komt terecht in een enthousiast team dat graag samenwerkt en waarin je je als kok volop kunt ontwikkelen. Bevalt de samenwerking wederzijds goed, dan kijken we graag naar de mogelijkheden voor een toekomstige carrière binnen ons bedrijf.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Video Link

lees verder