Kok

Compartijn Huize Eresloo Een uitdagende stageplek voor BOL kok niveau 2 waarbij jij de kneepjes van het vak op een bijzondere manier leert kennen

Gedurende de periode dat je bij ons leert ga je waardevolle ervaringen opdoen. Ervaringen zoals omgaan en werken in een team voor zorg en service. Het aanspreken en benaderen van ouderen met dementie en/of een fysieke beperking. Onze keuken is een open keuken in het woonhuis, dat biedt uitdagingen die anders zijn dan in een reguliere afdelingskeuken. De bewoners komen een kijkje komen nemen en een praatje maken tijdens jouw werkzaamheden. De kok zal je ook hierbij ondersteunen en leren hoe je hiermee om gaat. Jouw leer/werkdag start om 11.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Je helpt met het voorbereiden van de maaltijden voor de bewoners, collega’s en gasten. In overleg kan dit ook in het weekend of op een feestdag, zodat je ook een feestelijk menu eens mee kan voorbereiden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste leerling kok niveau 2 BOL. Je gaat werken in een open keuken van een zorgvilla. Dat is net even anders dan in een restaurant. Maar je gaat hier zeker leren wat nodig is voor je opleiding. • Jij wilt de kneepjes van het vak leren. • Jij zet je kennis en vaardigheden van school om in de praktijk. • Jij wilt bij het service en zorgteam horen, door samen te kijken wat de bewoners willen eten vandaag. • Jij vindt het wel leuk om met onze bewoners een praatje te maken tijdens jouw werkzaamheden. • Je bent benieuwd naar hun vragen en verhalen en wat ze lekker vinden. • Jij bent flexibel als er onverwachts extra gasten komen eten. • Jij houdt ervan om creatieve menu’s te bedenken. • Jij steekt graag je handen uit je mouwen bij het voorbereiden van de maaltijden. • Jij wilt graag ontwikkelen en evalueert regelmatig met je kok over jouw leerproces

Wat biedt het bedrijf?

Compartijn zorgvilla’s bieden kleinschalig wonen aan voor ouderen met dementie of een fysieke beperking. Kwaliteit van leven is onze visie. In onze zorgvilla’s bieden we mooi wonen, sociale contacten, activiteiten om actief en je gezond te voelen en genieten we van eten en drinken. Elke zorgvilla heeft zijn eigen kok die in de woonkeuken van de villa met verse producten iedere dag heerlijke maaltijden klaar maakt. Dit doet hij voor onze bewoners en hun familie, als die willen blijven eten. Ook met feestdagen of themadagen worden er wisselende menu’s bedacht door de kok en zijn collega’s van het zorg- en serviceteam. Als leerling-kok ben je onderdeel van het team en krijg je van de kok 1 op 1 begeleiding, zodat jij het vak kan leren.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

lees verder