Zelfstandig werkend bakker

Brood- en Banketbakkerij Hartogs VOF Student Zelfstandig werkend bakker gezocht om op te leiden voor dit mooie vak

De student gaat meewerken in de bakkerij. In de vroege ochtend wordt gestart met het bakken van de broden voor de winkel. Daarna volgen de taarten en gebakjes. Alles wordt bij ons op ambachtelijke wijze gemaakt en vers in de winkel verkocht. Afhankelijk van het niveau leer je hier alle details over het mooie bakkersvak. Aan het einde van de dag wordt de bakkerij gezamenlijk schoongemaakt voor de volgende dag. Ook leer je bewust omgaan met ingrediƫnten en energie.

Naar wie zijn wij op zoek?

Een student heeft bij voorkeur liefde en passie voor het vak en kan hier heel veel zien en leren van ervaren bakkers.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden jou een mooie leerplek, waar ambachtelijke produkten worden gemaakt. Wij werken in een klein team en hebben tijd om je goed te begeleiden. We geven je veel aandacht en kunnen met veel geduld alles uitleggen, zodat je uiteindelijk zelfstandig aan de slag kunt.

Wat ga je leren?

  • Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W1 Plant de productie van bakkerijproducten
  • B1-K1-W2 Bereidt de productie van bakkerijproducten voor
  • B1-K1-W3 Bereidt bakkerijproducten
  • B1-K1-W4 Verwerkt, modelleert en bakt bakkerijproducten
  • B1-K1-W5 Decoreert bakkerijproducten en werkt deze af
  • B1-K1-W6 Bewaakt en borgt de kwaliteit van bakkerijproducten
  • B1-K1-W7 Verpakt en presenteert bakkerijproducten of onafgebakken bakkerijproducten en slaat deze op
  • B1-K1-W8 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de bakkerij schoon
  • Bestelt grondstoffen en producten en slaat deze op
  • P2-K1-W1 Bestelt benodigde grondstoffen en producten
  • P2-K1-W2 Controleert grondstoffen en producten bij ontvangst op (opslag)specificaties
  • P2-K1-W3 Slaat geleverde grondstoffen en producten op in geconditioneerde ruimtes
  • Ontwikkelt en introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur
  • P2-K2-W1 Bedenkt ideeën voor het vernieuwen van het assortiment en ontwikkelt receptuur
  • P2-K2-W2 Introduceert nieuwe of vernieuwde receptuur op de werkvloer
  • P2-K2-W3 Informeert en adviseert over nieuwe/vernieuwde bakkerijproducten

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder