Hotel & Congrescentrum Mennorode Leerling Kok (BBL) - Hotel & Congrescentrum Mennorode
De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn o.a.: • Bereiden van gerechten/gerecht gedeelten volgens recept en planning. • Verrichten van voorbereidende werkzaamheden, zoals wassen, snijden van ingrediënten. (voor)koken, mengen, roeren e.d. • Beoordelen van de te gebruiken ingrediënten op versheid, houdbaarheid e.d. • Uitvoeren van de bereidingen, bewaken/controleren van de kwaliteit, gaarheid, smaak, kleur, vloeibaarheid e.d en uitvoeren van bijstellingen/bij doseringen. • Gereed maken van bestellingen door het uitvoeren van a la minute kookwerkzaamheden, portioneren en garneren volgens vastgelegde instructie met betrekking tot ingrediënten, receptuur, werkmethoden en uiterlijke presentatie. • Schoon houden van de werkomgeving en keukenapparatuur. • Overige werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het assisteren bij het ontvangen en opslaan van geleverde artikelen en overige werkzaamheden in opdracht van leidinggevende.
Naar wie zijn wij op zoek?
Herken jij jezelf in het volgende? • We zoeken een gepassioneerde foody die over een flinke dosis creativiteit beschikt. • Volgt een opleiding via het leerlingstelsel niveau II of niveau III. • Werkt graag in teamverband maar kan ook zelfstandig uit de voeten. • Flexibel, stressbestandig en enthousiast. • Creatief en collegiaal. • Een gastgerichte instelling.
Wat biedt het bedrijf?
Naast een leuk welkomstpakket bieden wij je dit: • Stage vergoeding. • Persoonlijke aandacht en begeleiding van de leermeester. • Diverse training en cursussen voor groei en ontwikkeling. • Werken in een hecht team waarin plezier en goede sfeer voorop staat. • Het bouwen aan een netwerk waar je nog vele jaren plezier van hebt;
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit