Kok

Grill Restaurant de Boerenschuur Wil je leren en werken op z'n boerenbest? Kom bij Restaurant De Boerenschuur in Vierhouten de opleiding Kok Niveau 2 doe

Je werkdag begint aan het begin van de middag. Samen met je collega's ga je de voorbereidende werkzaamheden doen. Alles moet klaar staan en op orde zijn voordat het 17:00 is en de eerste gasten komen. Zo kunnen de gerechten direct worden bereid wanneer de gast het heeft besteld, zelfs wanneer het druk is. Het schoonhouden van je werkruimte, keukengereedschappen en -machines hoort ook bij de werkzaamheden. Samen met je collega van de afwas zorg je dat dit hygiënisch gebeurt en je houdt dit tijdens je dienst bij. Als kok controleer je dagelijks de keukenvoorraden of er nog voldoende aanwezig is. Je leert in te schatten hoeveel er besteld moet worden en hoe dat in zijn werk gaat. Bij De Boerenschuur komen alle vereiste werkprocessen van de opleiding dagelijks voor in de werkzaamheden. Bij ons kan jij de vaardigheden van een kok van A tot Z in de praktijk aanleren en je opleiding met succes afronden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Tijdens de opleiding leer je bij ons de vaardigheden die een kok goed kan gebruiken, maar het is natuurlijk mooi meegenomen als je aanleg hebt voor deze vaardigheden. Je houdt van lekker eten en vindt het een uitdaging om bijzondere smaken te combineren. Je leert gerechten aan te passen wanneer een gast ingrediënten niet mag eten, bijvoorbeeld bij allergieën. Je zet de gast centraal, je gaat voor het beste resultaat en je ziet een mooi opgemaakt bord als een klein kunstwerk. Je kan goed in een team werken en je laat je niet gauw van je stuk brengen. Want ook al organiseer je je werkzaamheden goed, in een keuken zal het voorkomen dat er topdrukte is. Je leert omgaan met het werken onder die druk, zonder dat het resultaat eronder te lijden heeft. Je hoofd blijft koel, maar de soep wordt heet geserveerd. Je werkt nauwkeurig en leert te werken volgens de laatste hygiënische eisen.

Wat biedt het bedrijf?

We zijn een bedrijf dat goed zorgt voor zijn gasten, maar zeker ook voor zijn werknemers. Bij De Boerenschuur bieden wij jou de mogelijkheid om te werken en te leren in een prachtige, gezellige werkomgeving. De begeleiding is in handen van een erkend leermeester en op de werkvloer ondersteunen collega's je waar nodig. De balans tussen werk en privé (en school) vinden wij belangrijk voor iedere werknemer en zeker die van de student. Daarom wordt er in jouw inwerkperiode tijd vrijgemaakt om samen jouw vakanties en vrije dagen in je opleidingsplan te plannen. Mocht het wenselijk zijn dan kunnen wij je ondersteuning bieden bij het realiseren van woon-werkverkeer. Na het behalen van het diploma bestaat er een reële kans op een vaste aanstelling. Maar als je verder wil leren, dan kan je bij ons je stage doen in BOL niveau 3. Hoe leuk is dat?

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder