Zelfstandig werkend kok

De Roskam Horeca V.O.F. Goed en gezellig leren koken!

de student gaat in een klein team in veel technieken en bereiden van gerechten vaardigheden ontwikkelen. Bijna alles wordt zelf bereid in onze keuken en de zaken die we niet zelf bereiden komen half fabrikaat binnen. Je leert dus ook om efficient om te gaan met beperkte tijd. Want half fabrikaten zijn vaak goede vervangers van alles helemaal zelf maken. MAar we oefenen sowieso ook met het basis product.

Naar wie zijn wij op zoek?

goede werkhouding en niet "breien maar poetsen". De eigenaar werkt zelf ook full time mee in de keuken maar je krijgt wel veel verantwoordelijkheid als je die wilt dragen. Je dient wel te beschikken over "een tweede versnelling" waar we mee bedoelen dat je bij drukte of een piek soms letterlijk gewoon wat sneller moet kunnen werken. Verder een gezellig en open karakter.

Wat biedt het bedrijf?

zoals gezegd kun je een grote mate van zelfstandigheid krijgen als je dat kunt dragen en als je dat natuurlijk ook wil. Inzicht in andere zaken dan alleen de keuken, dus ook de onderneming zelf, kunnen worden gegeven. Dus je kunt als je wil ook meer leren dan alleen koken ! Verder hebben we veel grote partijen waarbij we ook onze eigen buffetten maken en uitserveren. Dus ook op het gebied van banquetting kun je het nodige opsteken.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder