Kok

Stichting 4Fusion Koken bij de leukste tuin van Lelystad

4Fusion begeleidt jongeren die uitvallen of dreigen uit te vallen uit het onderwijs. Dat doen we op onze prachtige tuin waar we met elkaar activiteiten doen. Een van die activiteiten is koken en bakken. Onze leermeester koken en bakken begeleidt de jongeren iedere dag bij het maken van een lunch en iets lekker voor bij de koffie. We zoeken een student die het leuk vindt om hierbij te helpen en te leren wat er komt kijken bij het werken in een keuken. Bijvoorbeeld qua hygiƫne, houdbaarheid van producten en verschillende kook- en snijtechnieken. Je helpt de leermeester en je maakt zelfstandig producten in de keuken die we samen opeten tijdens de lunch of die we serveren op ons terras.

Naar wie zijn wij op zoek?

Omdat we werken met jongeren die een zetje nodig hebben is het van belang dat je geduldig bent, goed kunt luisteren en heel goed kunt doorvragen. Werken in de keuken vraagt nauwkeurigheid en oog voor detail. Je moet ook van afwassen en opruimen houden; dat hoort erbij. Verder vragen we een leergierige houding en sociale vaardigheden om met de leermeesters en deelnemers van 4Fusion om te gaan.

Wat biedt het bedrijf?

We zijn een jonge organisatie. Die zelf ook nog veel moet leren. We bieden je een plek waar je naast je stage ook mee mag en kunt denken over de toekomst van de organisatie. Iedere middag eten we gezamenlijk onze lunch die door de jongeren in de leerlijn koken & bakken wordt gemaakt.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder