Leidinggevende bediening

Het Oude Dykhuys Ben jij het jonge talent die leergierig is en ambitie heeft voor het Horeca vak? Solliciteer dan nu voor deze stage!

Als student komt je te werken in een gerenommeerd restaurant dat centraal gelegen is tussen de Haarlemmermeer en de Bollenstreek. In dit restaurant ga je de fijne kneepjes van het bedieningsvak leren van vakmensen. Op een werkdag begin je met de mise en place in de ochtend of je begint je werkdag in de middag. Met de gemaakte mise en place zorg je dat de voorbereidingen getroffen zijn voor de lunch of het diner. tijdens je werkdag bedien je de gasten tijdens de lunch en/ of diner. Van ontvangstfase, verblijfsfase en afscheidsfase is het jouw uitdaging gastvrij en service gericht te zijn naar de gasten. Met de afrondende werkzaamheden sluit je je werkdag af. Tijdens je leerjaar zullen er leerdoelen zijn de je in de praktijk kunt uitvoeren in het restaurant. Je leermeester zal je hierbij begeleiden. Aan het einde van je leerjaar heb je veel ervaring opgedaan in het bediening vak waar je in je verdere carrière zeker profijt van zal hebben.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je beschikt over de volgende competenties: Leergierig Gast en service gericht sociaalvaardig Een Horeca mentaliteit. een nette persoonlijke hygiëne

Wat biedt het bedrijf?

Een begeleiding gericht op persoonlijke groei. Een prettige werksfeer waar je groeit in je praktijk ervaring. Een hecht team waarin de mentaliteit 'samen' hoog in het vaandel staat.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

lees verder