Kok

Restaurant Zilt & Zoet In restaurant Zilt & Zoet leer je het vak zoals het moet!

Je bent een belangrijk onderdeel van het team. In onze keuken wordt nog klassiek gekookt met moderne invloeden. Je leert het vak op de klassieke authentieke manier. Ruimte voor creativiteit en nieuwe ideeën zijn meer dan welkom. Je denkt mee over de kaart en de gerechten. De menukaart veranderd met de seizoenen mee zo'n 6x per jaar. Zilt & Zoet is lid van de Eurotoques en werkt met eerlijke producten en leveranciers. Verder hebben we een Bib Gourmand (onderscheiding van de Michelin voor een goede prijs & kwaliteit verhouding). In de keuken werk je samen met de chef en de souschef. Je begint aan de 'koude kant'. Doet overdag de voorbereidingen voor de voorgerechten en nagerechten. Tijdens het service maak jij de voor- en nagerechten en spring je bij bij de kachel.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student is gemotiveerd, wil lekker koken en het vak leren. Creatief, werkt netjes en heeft er zin in!

Wat biedt het bedrijf?

Kleding van het bedrijf (wordt ook in het bedrijf gewassen). Warme maaltijd. Normale werktijden en dagen. Vaste vakantie periodes, gezellig en hecht team

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder