Hotel Marktstad/De Ooievaar Creatieve stage voor leerlingen met passie voor de keuken
In onze moderne keuken maken wij dagelijks verrassingsmenu's voor onze gasten. We zijn een klein team en hebben een passie voor de keuken. In de keuken beginnen we onze dag met het klaarzetten van de mise-en-place en in de avond geven we het menu mee. Ons concept van verrassingsmenu's biedt ons de mogelijkheid om zeer creatief en seizoensgebonden te werken. We maken ook veel zelf, dus je krijgt de basis ook mee. Als leerling stroom je in aan de koude kant en werk je vanuit daar verder de keuken in. De taken die daarbij horen komen overeen met alle onderdelen van jouw opleiding. We werken in een ruime keuken waar het belang van teamwerk goed naar voren komt.
Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zoeken gepassioneerde horecatijgers die creatief zijn en graag willen helpen bij de ontwikkeling van nieuwe gerechten. Als jij passie hebt voor het keukenwerk, kunnen wij je veel leren.
Wat biedt het bedrijf?
Een super leuke werkplek in een gezellig team op een top-locatie, waar jouw creativiteit wordt gestimuleerd. Onze enthousiaste keukenbrigade leert jou graag de kneepjes van het vak. Ons Boutique Hotel Marktstad en Restaurant De Ooievaar zijn gevestigd in een historisch pand uit 1750 in het hart van Schagen. Ons hotel beschikt over 69 kamers en vergaderzalen en ons restaurant heeft ook een bar, lounge, terras en binnentuin. Gastvrijheid en kwaliteit, dat is waar wij voor staan.
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers