Manager / ondernemer horeca

Zjuu Brunch & Borrelbar

Gedurende het leerjaar 2021/22 staan wij nog open voor een instroming van een leerling 'manager / ondernemer'. Wij zijn een hagel nieuw bedrijf met de naam Zjuu Brunch & Borrelbar. onze slogan is 'Zjuu geeft smaak aan je dag'. Wat verwachten wij? Wij verwachten een bewuste bourgondier met leidinggevende skills. Een aanspreekpunt voor het management, de overige collega’s en gasten. Gasten in de watten leggen doe je van nature, je toont initiatief, werkt netjes en hebt een (voor)liefde voor organiseren. Delegeren doe jij niet door te comanderen maar juist door voorop te lopen en medewerkers te motiveren en te entousiasmeren. Je zet graag de lijnen mee uit en werkt prestatie gericht. je komt te werken in een gloed nieuwe bar restaurant die van alle gemakken is voorzien. Je komt in een team met vijf vaste collega's. Je word ondersteund door het management en een vaste leermeester.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij verwachten van jou als verantwoordelijkeachter de bar een bartender/gastheer of vrouw (in opleiding) dat je tenminste 24 uur beschikbaar bent. Je hebt een bourgondische inslag, toont initiatief, wil graag leren en hebt een open en benaderbaar karakter. Je staat open voor opbouwende kritiek en vertaalt dit naar positieve inzet. Je vind het leuk om jezelf als bartender te onderscheiden. Door je met zorg klaargemaakte drankjes, tover jij een glimlach bij de gasten op hun gezicht. Je weet, ‘indien dit aan de orde is’ je schoolwerkzaamheden goed te combineren met je opleiding en bent proactief met vragen stellen.

Wat biedt het bedrijf?

Je komt aan bij Zjuu en start met een bakje koffie of thee. Je maakt een informeel praatje bij het personeel in de bediening en keuken en vraagt hoe de dag tot nu verloopt. Je loopt naar het restaurant, begroet je collega’s en begint met frisse energie aan deze nieuwe dag om de gasten weer in de watten te leggen. Je controleert de toiletten of deze netjes en schoon zijn en tekend deze af op de checklist. Je stemt de activiteiten van de dag af met je leidinggevende. Je controleert de garnituren voor de cocktails en smoothies. kijkt of de koelingen achter de bar gevuld zijn en chekt waarnodig of de garnituren gecodeerd en ordelijk zijn. Vervolgens ga je aan de slag met de eerste bestellingen en gaat voor de mooiste koffie variaties en heerlijkste cock,- & mocktails.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder