Manager / ondernemer horeca

Boutique Hotel Beekhuizen Allround gastvrouw(/-heer) bij boutique hotel

Aan het eind van de stage heb je alle facetten meegemaakt van de functie Gastvrouw/Gastheer bij ons boutique hotel. Het is een front office functie met veel diversiteit en grote verantwoordelijkheid. In de ochtend ligt de focus op het organiseren van het ontbijtbuffet en gastcontact, overgaand in het uitchecken van gasten. Daarna de voorbereidingen treffen voor het inchecken van gasten, maar ook mailbehandeling en ervoor zorgen dat het Bakhuis (centrale faciliteit waar álles plaatsvindt) voortdurende representatief is. Waar nodig schakelen met housekeeping, leveranciers, onderhoudspartijen en andere voorkomende zaken. Je krijgt een goed beeld van alle zaken waar je als (assistent) manager van een boutique hotel mee te maken krijgt.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je bent representatief, hebt oog voor detail, houdt ervan contact te hebben met de gasten, en bent een harde werker. Je kunt uitstekend Nederlands en Engels spreken en schrijven. Je kunt goed overzicht houden en kunt zowel zelfstandig als in een team goed functioneren.

Wat biedt het bedrijf?

Wil je graag werken in een gezellig team, met veel ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid? En wil je eventueel kans maken op een vaste aanstelling na je stage? Een aantal anderen ging je hierin voor en we hebben hier leuke ervaringen mee. We hebben een overzichtelijk rooster met ontbijt, dag, middag/avond diensten; de pauzes zijn afgestemd op het type dienst.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid

lees verder