Wijnbar Petit Louis Fijne leerplaats in een kleinschalig bedrijf met oprechte aandacht voor jouw ontwikkeling!
Bediening: alle aspecten van zowel de voorkant als de achterkant van de bediening. Aan de voorkant betekent dit het begeleiden van de gast, vanaf het moment van binnenkomst tot het afscheid. Hierbij hechten wij veel waarde aan het 'lezen' van de gast, wat verwacht een gast van ons en hoe kun je ervoor zorgen dat zijn of haar bezoek geslaagd is? Aan de achterkant gaat het om voorraadbeheer, gastencontact, contact met leveranciers, marketing... Op al deze vakken werk je nauw samen met je collega's van de bediening maar ook van de keuken. Keuken: in de basis houd je je veel bezig met de mise en place van het diner en het diner zelf. Gaandeweg nemen we je mee in alle processen daarachter. Denk aan voorraadbeheer, het bedenken van een nieuwe menukaart en kostprijsberekening. Je werkt nauw samen met collega's van de keuken en de bediening.
Naar wie zijn wij op zoek?
Wij vinden het vooral belangrijk dat je plezier hebt in je werk!
Wat biedt het bedrijf?
Bij ons werk je in een klein en hecht team. We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons op zijn gemak voelt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen goed eet! Aan personeelseten wordt dan ook echt aandacht besteed.
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
- P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P2-K2-W1 Verzamelt informatie
- P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
- P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers
Kenmerken
- Met uitzicht op een vaste baan
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring